Musik

Print

Frivillig musik

Herning Gymnasium har et aktivt musikmiljø, og ud over de aktiviteter, der er knyttet til den egentlige musikundervisning, er der mange muligheder for at udfolde sig inden for musikken.

Bands
Skolens bands kan få øvetider i øvelokalerne efter skoletid for så senere at vise deres kunnen ved bl.a. fredagscaféer og morgensamlinger. Vi afholder desuden Grønnegårdscafé for de bands, der låner skolens lokaler. Den finder sted i maj 2018. Skolen har også et band, hvor blæsere, rytmemusikere og sangere kan søge optagelse.

Musical
Hvert år har skolen et større musicalprojekt. Vi laver en mindre audition for de elever, der har lyst til at synge med på scenen, men I skal huske, at der også til de praktiske gøremål (lyd, lys og scene) skal bruges en del hjælpere – også gerne forældre.

Vi arbejder normalt onsdag eftermiddag efter skoletid fra uge 43 og frem, og hvis du ønsker at være med, skal du desuden allerede nu reservere weekenderne i januar. Selvfølgelig kommer der inden juleferien en specificeret plan for disse weekendprøver. Der er showtime i uge 5.

Endelig danner skolens musikere et orkester til at akkompagnere Les Lanciers ved kongeballet sidst i februar. Så der er masser af muligheder, hvis du vil være med i skolens musikmiljø.Se en video fra “En skærsommernatsdrøm” 2018

Se en video fra “Nat på Montmartre” 2017

Frivillig musical forår 2017
Hvert år udbyder Herning Gymnasium et frivilligt forløb i musicalperformance, og i foråret 2017 deltog 5 elever fra henholdvis 1. og 3.g. Vi arbejdede med en sang fra musicalen Avenue Q, der udtrykker sig satirisk og politisk om alt fra racisme til seksuel orientering, tolerance og formål med livet. Det særlige ved musicalen er, at den bliver fremvist af skuespillere med hånddukker. Vi gjorde det samme, og resultatet er den video, I kan se her. God fornøjelse!