Musik

Print

Frivillig musik

Herning Gymnasium har et aktivt musikmiljø, og ud over de aktiviteter, der er knyttet til den egentlige musikundervisning, er der mange muligheder for musikalsk udfoldelse.

Bands
Skolens bands kan få øvetider i øvelokalerne efter skoletid og viser ofte deres repertoire frem ved musikcafeer og morgensamlinger. Ved den årlige Grønnegårdscafé i maj er de bands, der låner skolens lokaler, på programmet.

Skolen har også et band, hvor blæsere, rytmemusikere og sangere kan søge optagelse. Ud over jævnlig optræden på skolen spiller bandet også ved enkelte lejligheder koncert på naboskoler eller efterskoler.

Kor
I de første par måneder kan man deltage i korarbejdet, hvor skolens musikstudieretninger danner basis, men alle er selvfølgelig velkomne til prøverne. Dette arbejde sluttes med deltagelse i et stort regionalkorstævne, som afholdes på forskellige gymnasier i det midt- og vestjyske område. Resultatet af dagens arbejde fremføres ved en stor koncert.

Musical
Hvert år har skolen et større musicalprojekt. Som sædvanlig laver vi en lille audition for de elever, der har lyst til at synge med fra scenen, men I skal huske, at der også til de praktiske gøremål (lyd, lys og scene) skal bruges en del hjælpere, også gerne forældre.

Musicalgruppen arbejder normalt onsdag eftermiddag efter skoletid fra uge 43 og frem, og hvis du ønsker at være med, skal du desuden allerede nu reservere weekenderne i januar, men selvfølgelig kommer der inden juleferien en specificeret plan for disse weekendprøver.

Endelig danner skolens musikere et orkester til at akkompagnere Les Lanciers ved Kongeballet sidst i februar.Se en video fra Nat på Montmartre 2017