Aktiviteter og tilmelding

Print

Sjove og udfordrende aktiviteter på Herning Gymnasium

Har du lyst til at få faglige input i nye omgivelser, så tilbyder vi mulighed for dette i skoleåret 2019/20. Aktiviteterne har forskellig varighed: fra enkeltdage over ugentlige begivenheder i en bestemt periode til særligt tilrettelagte forløb. Aktiviteterne er tiltænkt elever, som er nysgerrige, har mod på nye udfordringer og lyst til at lære. Vi stiller til gengæld med lærere og i nogle tilfælde elever, som brænder for faget og gerne vil dele denne begejstring med dig.

En anderledes dag med Science

Tidspunkt: Konkret tidspunkt efter aftale
Varighed: 2 dage: 2 ½ time på egen skole, de bedste hold 1 dag på gymnasiet
Målgruppe: 9. klasse
Kontaktperson: Klaus Christensen: kc@herning-gym.dk

I Science Battle-konkurrencen kommer du til at arbejde med problemstillinger fra virkelighedens verden, og derfor er konkurrencen både motiverende og interessant.

Kvalifikationsrunden til Science Battle-konkurrencen udkæmpes i første omgang i din egen klasse i hold á 3 elever i efteråret. Hele klassen deltager, og vi laver holdinddelingerne. Vinderne af kvalifikationsrunden inviteres til finaledagen på Herning Gymnasium. Vores scienceelever besøger din skole og står for konkurrencen. Konkurrencen indeholder bl.a. biologi, fysik, kemi og matematik. Til sidst afleverer hvert hold en besvarelse. Ved konkurrencens afslutning kåres vinderholdene.

Hvis du går videre til finalen, møder du andre engagerede unge fra Herning Kommunes andre skoler med samme interesse. Finaledagen på Herning Gymnasium handler om ”forskning” i gummistøvler med kitler eller sikkerhedsbriller. Der konkurreres på eksperimentelle evner. Ved finaledagens afslutning offentliggøres vinderholdenes top 3. Dine forældre må gerne deltage.

Bliv verdensborger på Herning Gymnasium

Tidspunkt: Fredag den 13. december 2019, kl. 8.15-14.30
Varighed: 1 dag
Målgruppe: 9.-10. klasse (evt. dygtige og engagerede 8. klasser)
Kontaktperson: Anette Pedersen: ap@herning-gym.dk

Sprog åbner døre til resten af verden. Så er du sprognysgerrig, så kom til verdenssprogdag på Herning Gymnasium. Vi starter dagen med en sproglig peptalk, og herefter bliver du i forskellige workshops præsenteret for nogle af de mange forskellige sprog, vi arbejder med i den daglige undervisning. Det er engelsk, tysk, spansk, græsk, fransk eller latin.

Du behøver ikke at kunne sproget i forvejen, men du skal have lyst til at lære nyt. Vi hjælper dig til at kunne mere og flere sprog og sørger for, at du bliver lidt mere verdensborger, end da du kom.

Looking forward to seeing you at Herning Gymnasium.
See you – bis dann – hasta pronto – ύγιαίνετε – au revoir – valete!

Kom til verdenssprogdag på Herning Gymnasium. En verden af sprog venter på dig…

 

Klippekort til talgymnastik

Tidspunkt: Mandage kl. 15.30-17.00 med start den 13. januar 2020 (afbrudt af uge 7).
Varighed: 9 mandage á 1,5 timer
Målgruppe: 9. klasse
Kontaktperson: Anette Pedersen: ap@herning-gym.dk

Har du lyst til at møde matematikundervisningen, som den foregår på et gymnasium, så meld dig til ni gange gymnasiematematik på Herning Gymnasium. Du er velkommen, uanset hvilken ungdomsuddannelse du har planer om.

I undervisningen vil vi for eksempel finde svar på spørgsmål som:

  • Hvad sker der med befolkningsudviklingen?
  • Hvordan laver man sin egen toneskala?
  • Hvordan bestemmer man Grauballemandens alder?

Svaret på disse spørgsmål – og mange flere – findes i matematikken, og det er den matematik, vi skal arbejde med. Vi vil tage udgangspunkt i renteformlen, som du måske kender fra din undervisning – ellers lærer du den i forløbet.

De ni gange vil du blive undervist af en gymnasielærer, og du vil få hjælp undervejs af elever, der går på gymnasiet. Så kom og få hovedet fuld af numre…

 

Elsker du mad og træning?

Tidspunkt: 1 dag i foråret 2020 (udesæson). Konkret tidspunkt efter aftale
Varighed: 1 dag
Målgruppe: 8., 9. og 10. klasse
Kontaktperson: Anette Pedersen: ap@herning-gym.dk

Vi takker for de mange tilmeldinger. Det er dejligt, at så mange har lyst til en dag med mad og træning. Derfor har vi været nødt til at lukke for flere tilmeldinger i år. På forhåbentligt gensyn næste år.

Interesserer du dig for, hvordan menneskets krop fungerer og har lyst til at få viden om krop og sundhed? Så kan du i foråret 2020 deltage i en række workshops, som berører emner som anatomi, fysiologi, sygdomme, ernæring og træning. I de forskellige workshopper kommer du bl.a. til at arbejde med:

  • Hvordan man laver træningsprogrammer. Du kommer til både at udforme og afprøve træningsprogrammer, der er rettet mod enten din egen specifikke idræt, eller som fokuserer på generel sundhed.
  • Kost og kulhydrater. Hvad skal man egentligt spise, når man har en aktiv hverdag? Hvor meget betyder den rigtige ernæring? Denne workshop sætter fokus på, hvorfor det er vigtigt at spise rigtigt.
  • Test og træning. Hvordan tester vi egentligt den fysiske ydeevne? Er badmintonspillere mere udholdende end dansere? Har fodboldspillere en bedre kondition end gymnaster? Workshoppen vil sætte fokus på, hvordan vi tester det, og vi vil afprøve enkelte af disse tests i praksis.

Krop og sundhed inddrager viden fra flere fag, og der er en naturlig sammenhæng mellem biologi, kemi og idræt. Du vil blive undervist af gymnasielærere og elever, der har netop de nævnte fag som deres studieretning.

MusikCamp

Tidspunkt: Forår 2020. Konkret tidspunkt efter aftale.

Varighed: 4-6 timer
Målgruppe: 8., 9. og 10 klasse
Kontaktperson: Anette Pedersen: ap@herning-gym.dk

MusikCamp er et tilbud til alle elever, som kunne tænke sig at komme på besøg på Herning Gymnasium for at opleve nogle af de sjove og praktiske udfordringer, som musikfaget giver.

Du kommer til at møde andre musikalske unge på 14-16 år, og I skal blandt andet arbejde med sammenspil, sang, bodypercussion, rotation, måske lidt analyse og andre sjove musikaktiviteter. I vil møde både lærere og nuværende elever, som vil guide jer gennem dagens program og fortælle om musiklivet på gymnasiet.

Så har du lyst til at opleve, hvad musikfaget er og indeholder på STX, så benyt dig af denne chance. Det er ikke et krav, at du skal kunne spille et instrument, kunne synge eller at du går på musikskole.

Kunst i praksis

Tidspunkt: Konkret tidspunkt efter aftale
Målgruppe: 8., 9. og 10 klasse
Kontaktperson: Anette Pedersen: ap@herning-gym.dk

Har du en kunstner i maven, og er du vild med kombinationen af at bruge dit hoved og dine hænder?

Vi tilbyder et kreativt kursus for de ældste klasser i folkeskolen med fokus på kunst i praksis. Vi arbejder primært praktisk og eksperimenterende gennem æstetiske og innovative processer med forskellige kreative metoder og strategier i samspil med analytisk arbejde.

Det kan f.eks. være i form af maling, tegning, keramik, digital kunst, collage, installationskunst og happenings. Eleverne stifter bekendtskab med forskellige gengivelsesstrategier, f.eks. ekspressive, figurative og stiliserede, og hvilken virkning de forskellige strategier har for oplevelsen af værket.

Vi tilbyder et trygt, socialt og kunstnerisk rum, hvor elever kan dele deres interesse og kreativitet med hinanden. Som afslutning på forløbet afholder elever fernisering, hvor forældre og pårørende inviteres til at se elevernes arbejde.