Gode råd i coronatider

Print

I disse dage sidder du hjemme, ligesom alle andre elever i Danmark. Det betyder selvfølgeligt ikke, at vi alle sammen bare har fri, og ikke behøver at deltage i undervisningen, som på trods af skolens lukning, vil fortsætte i de 14 dage, vi alle skal sidde hjemme. Men hvad gør man med fritiden? Fitnesscentrene er lukket, biblioteket er lukket, restauranter, biografer, museer er allerede lukket, eller vil blive lukket i løbet af de næste par dage/uger.

Så hvad gør man så? Det kan være ens forældre siger, at det er sundt at kede sig, men man kan kun kede sig i så langt tid af gangen og stadigt kalde det sundt (right?). Derfor har vi bedt studievejleder Line Dalsgaard Vilsen om at lave en liste med gode råd til, hvad man bør gøre i de 14 coronadage.

De syv gode råd i coronatider

  1. Sørg for at få sovet godt om natten – ca. 8,5 timer hver nat.
  2. Hold en god døgnrytme, hvor du ikke får vendt op og ned på døgnet. Gå i seng og stå op på ca. samme tid hver dag.
  3. Spis sundt (fuldkorn, grønt og masser af vand), da det bidrager til at holde blodsukkeret stabilt og gør dig i stand til at arbejde koncentreret.
  4. Sørg for inden eller efter dagens arbejde at motionere. Gå eller løb eller tag en frisk tur på cyklen.
  5. Lav ting, du er glad for, når du har fri, men overvej naturligvis smitterisikoen.
  6. Lad være med at drikke alkohol, før du holder påskeferie, og hold ikke fester, da det kan øge risikoen drastisk for smitte.
  7. Lad være med at se de næste Corona-uger som en modstander. Brug tiden, du nu har til rådighed, til at opøve nye færdigheder og lære noget nyt. Bliv god til at bage croissanter, lær at holde planken i ét minut eller læs én eller flere af litteraturens store klassikere. Sæt barren højt og bliv god til noget nyt. Man kan nå rigtig meget på 14 dage!

Line Dalsgaard Vilsen
Studievejleder

Så er det basale på plads. Men hvad så hvis man begynder at kede sig i Coronatiden? Så kigger man under fanen ‘Jeg keder mig!”.