“Jeg keder mig!”

Print

“Jeg keder mig!”

Det forstår vi godt! 14 dage uden noget at lave, kan være svært at fylde ud. Der er selvfølgeligt NETFLIX! men på et tidspunkt kan det blive svært for dig at finde flere Netflixfilm, som du kender. Så er der PODCASTS! men du har måske allerede lyttet til alle afsnit af din ynglingspodcast.

Suk!…

Men vi har løsningen!

Herning Gymnasium har nemlig bedt en flok lærere om at give deres bud på gode film, bøger, podcast, tegneserier og dokumentarfilm, som du kan fylde fritiden med i coronatiden.

God fornøjelse!

Mathildes forslag

Ideer til en hyggelig eftermiddag/aften

Hej!

Jeg hedder Mathilde og går i 3G på Herning Gymnasium.

Jeg synes, der manglede et par forslag til at fylde timerne derhjemme ud, og derfor har jeg skrevet dette lille indlæg! For lige meget om du er til film, podcasts eller serier, er der noget at lave i timerne derhjemme.

Når man f.eks. er ude at gå en tur, alene eller måske med sin hund, kan man jo lige så godt lytte til en god podcast. Du kan f.eks. lytte til Kvinden med den tunge kuffert eller Let's not meet.

Kvinden med den tunge kuffert

Lets not meet

Når man så kommer hjem fra gåturen kan man smide sig i sofaen og se studio Ghibli's film, som alle sammen er blevet lagt på Netflix:)

Studio Ghiblis film på Netflix

Hvis du så når at blive færdig med dem, eller har set den i forvejen kan du slå over i serier i stedet. Her kan jeg klart anbefale serien Tiger King også på Netflix!

Tiger King på Netflix

Mvh. Mathilde 
 
 
Hjemmetræning

vedligehold din krop

Plejede du at gå ned i skolens fitness et par gange om ugen, måske for at strække ud eller løbe på løbebånd? Måske kan du se, at din muskelmasse allerede er begyndt at svinde ind på kroppen, eller måske er din holdning foran computeren mest lig med Quasimodo fra klokkeren fra Notre Dame. Det er vi nødt til at gøre noget ved!

For selvom du ikke kan komme ud og træne i fitnesscentret, er der stadigt gode muligheder for at kommer afsted! Vi har samlet 5 gode træningsmuligheder, som du kan lave derhjemme eller i nærheden af dit hjem.

Den klassiske løbe/cykeltur

Selvom man ikke må være sammen i grupper, kan man stadigt stikke afsted i sine løbesko. Man vælger selv om det er trailrunning, cityrace, mountainbiking eller blot en lunter, og distancen er også helt åben.

Det er både en let måde at komme afsted på, og samtidigt noget, du får frisket hjernen af!

 

Svinetræning

Svinetræningskonceptet handler om at lave hård fysisk træning med de ting du finder i naturen. Du skal altså ikke længere end ud i den nærmeste skov eller krat, for at kunne få musklerne godt brugt!

Så plejer du normalt at dyrke CrossFit eller styrketræning, er svinetræning måske et godt alternativ for dig.

Find mere inspiration på videoerne nedenfor:

 

Teamstræning

Nu er vi alle sammen jo blevet teamseksperter, så hvorfor ikke udnytte dine nye evner, og dyrke sports i teams! Start en gruppechat, og pres hinanden til en falder om!

Det er altid godt at holde hinanden op på at dyrke idræt, så selvom vi ikke kan dyrke det sammen, kan vi i det mindste gøre det #sammenhverforsig

 

Youtubetræning

På youtube finder du et væld af forskellige træningspas, det er let at gå til, du skal bare følge med og gøre som i videoen. Prøv selv!

Den hurtige og effektive

Har du kun 10 minutter, så er det her den bedste måde lige at få gjort dagens gode gerning.

 

Stueyoga

Længere, men også godt for dit zen, tag dig god tid, og husk at trække vejret igennem næsen og ud igennem munden.

 

Den virkeligt hårde

Helvede på jord, gi' den nu gas! NO PAIN NO GAIN!

 

HjemmeZumba

Helkropsøvelser, rytme, kan sagtens laves med flere. Spørgs f.eks. mor eller far.

 

HomeHipHopStep

Er Zumbamusikken ikke lige noget, så giv Phil en chance, han er stor brutal, farlig og danser step hip hop!

 

E-sport

Er E-sport sport... JA! Er E-sport idræt? Nej det er det vist egentligt ikke, men man har også lov til at få pulsen op på andre måder! Så smut ind og kæmp mod dine venner! Om ikke andet er det sjov tidsfordriv!

Online Counterstrike

Forslag til lækre film

3 film- og serierlister til at fordrive tiden derhjemme

Film og serier er den klassiske måde at fordrive tiden, men tænk engang, hvis tidsfordriv pludseligt kunne blive mere end... ja... tidsfordriv. Vi har fået fire lærere - en mediefagslærere og tre sproglærere til at foreslå en række film, som de før har brugt tid på, og nu er visdommen givet videre til jer.

Mediefagslisten

Thomas Lenler-Eriksen er skolens mediefagslærer, og han foreslår at få set en masse af de store klassiker.

"De her 14, dem SKAL man bare have set! Slut!"

Thomas Lenler-Eriksen - Filmfreak

 

Den franske liste

Camilla Østergaard Nielsen er fransklærer på herning Gymnasium, og hun gik helt amok med forslag, da hun fik muligheden, så hæng på og se fede franske film!

Der er en masse SKAM på Fransk på YouTube:

På Filmstriben.dk findes der også mængder af franske film. Her er nogle, Camilla mener er gode!

Til sidst har vi den helt stor! NETFLIX, hvad har Camilla mon fundet af fransk guld på Netflix?

"Jeg kunne blive ved, men det bliver nok for meget. Men altså. Til gengæld kan de lige få en store playliste med blandet fransk musikguf også."

Camilla Østergaard Nielsen - Franskconnoisseur

 

Den Spanske liste

Line Dalsgaard Vilsen er ikke kun studievejleder, hun er også spansklærer, derfor vil kun gerne komme med et par gode forslag til, hvad du kan drive fritiden med en español! Er du til gode narkohistorier, så bør du gå i gang med at se serien "El Chapo" eller ”Sydens dronning” på Netflix. Kan du lide thrillerserier, så er ”Papirhuset” lige noget for dig. Hvis du er mere til kærlighed og letforståeligt spansk, er det måske en ide at se ”Omstillingsdamerne”. "I det hele taget er det en god ide at skrive ”Spansk” i søgefeltet på Netflix, så dukker der en masse op."

Line Dalsgaard Vilsen - Español-o-phil

 

Den tyske liste

Mange af filmene op Mai Philipsons liste er nutidige ungdomsfilm, og det ville man måske ikke forvente af en tysk/historielærer. I stedet for det historiske islæt har listen både humor, uhygge, hverdagsliv og kærlighed med. Glæd dig!

Farvel Berlin/Tjick

Maik er den ensomme outsider. Tjick er måske i familie med den russiske mafia, og måske klog, i hvert fald er også han en outsider. En dag samler Tjick Maik op i en stjålen Lada, og så begynder et roadtrip gennem Tyskland med masser af oplevelser.

About a girl

Charleen er teenager. Hun ser lidt mørkt på livet og en dag beslutter hun sig for at begå selvmord. Hun overlever. For at undgå at blive indlagt går Charleen med til at indgå i et forløb med en psykolog. Det bliver starten på et nyt og mere lyst kapitel i Charleens liv.

Kriger/Kriegerin

Marisa er 20 år og skinhead. Hun hader indvandrere og elsker at slås og provokere. Da hun en dag i arrigskab kører to unge afghanske flygtninge ned, begynder hendes idealer dog at krakelere og pludseligt bliver det svært at se, hvad der er rigtigt og hvad der er forkert i tilværelsen.

Bølgen/Die Welle

Rainer Wegner skal undervise en gruppe gymnasieelever i nazismens fortrædeligheder. For at gøre undervisningen mere spændende og vedkommende begynder han et socialt eksperiment, hvor eleverne deltager uden at vide det.

Dark

En familiesaga med et overnaturligt twist. Serien foregår i en tysk by, hvor to børns forsvinden afslører forholdet mellem fire familier.

How to sell drugs online

For at vinde hans livs kærlighed tilbage, lancerer en gymnasiestudent og hans bedste ven Europas største online medicinalvirksomhed fra deres teenage-soveværelse.

Er ist wieder da/han er tilbage

Efter 70 år vågner Adolf Hitler op i det 21. århundrede. Han får hurtigt medieopmærksomhed, men mens Tyskland finder ham sjove og charmerende, gør Hitler nogle alvorlige observationer om samfundet. "Du kan med fordel søge på 'Tysk' på både Netflix og Filmstriben, der er masser at vælge imellem! Godfornøjelse!"

Maj Philipson - Tysker by heart

 

Forslag til fantastiske tegneserier

10 tegneserier som er out of this world, og som du kan fordrive tiden med derhjemme

Tegneserier! Et undervurderet medie som rigtigt mange kunne få meget ud af at bruge mere tid på! (Bare spørg 3.Q!) Tegneserier giver mulighed for at fordybe sig i en verden, som ingen andre medier gør. Et øjeblik kan stå stille i minutter i en tegneserie, og samtidigt tager de ikke længere tid end, at man kan gøre en historie færdig på ingen tid! Vi har fået en af skolens tegneserie-o-maner til at foreslå 10 tegneserier du kan begynde med!

Scott pilgrim

Scott Pillgrim dater en gymnasiepige (selvom han er 24), men bliver forelsket i Ramona, men hun har syv onde ekskærester, som Scott må vinde over for at få lov til at date Ramona, og nå ja, så skal han også lige slå op med Knives Chau (den kinesiske gymnasiepige som han dater (selvom han selv er 24) ). Et perfek mix mellem Super Mario, manga (selvom den egentligt slet ikke er manga), magi, ACTION og ungdomsliv! Et MUST read!

 

My life as a background slytherin

Har du altid drømt om at komme på Hogwarts? Det gjorde flere af skolens lærere (Læs: gør flere af skolens lærere!). Hvis du har det på sammen måde, vil du også blive ekstra glad, ved at læse denne lille perle på nettet. Den handler om en helt almindelig elev på Hogwarts, som er i Slytherin-hus. Hun møder alle sine store idoler, men er det helt godt? Læs den online HER!

 

Scandinavia and the world

Endnu en onlinecomic. Tegneren bag har prøvet at fortælle både det bedste og det værste om mange af verdenens lande, det går ikke altid godt for samarbejdet i den lille verden. Læs den online HER!

 

Danskertrilogien

En helt fantastisk dansk udgivelse, som handler om at komme til Danmark som flygtning, og hvordan både ens fortid og nutid kan have store konsekvenser for ens fremtid!

 

Read Comics Online

Det her er egentligt ikke ÉN tegneserie, men i stedet en hel masse tegneserier, og de er ganske gratis. Gå på opdagelse, og se om du kan finde en, du synes om! Læs mere HER!

 

I morgen bliver bedre

Caroline Stjernfelts første store værk. En HELT VILDT flot tegneserie, som er utroligt gennemarbejdet. Den handler den om en af de største danske skandalesager igennem alle tider: Struense og dronning Caroline Mathildes forhold! Et must read for både tegneserie-, dansk- og historienørden.

 

Marvel Unlimited

Endnu en ikke-ÉN-tegneserie, men nu kun med Marvel. over 27000 tegneserier til fri afbenyttelse, læs de store klassiskere og de helt nyeste Marveludgivelser. Mange af dem har været udgangspunktet for nogle af de største superheltefilm i de sidste mange år. (OBS! Koster penge). Kig med HER.

 

Ellerbisms

En dagbog om at være tegneserietegner (META!). Den er både sjov og meget nærværende. Man kan læse de første 70 sider HER, og bagefter kan man købe resten for kun 2 pund HER!

 

Maus

En af de helt store klassiske. Den handler om en søn som genfortæller sin fars historie fra KZ-lejrene i Polen. Bestemt et kig værd!

 

Tintin

En til af de største. Prik lige din far på skulderen og hør om han ikke har et par stykker liggende. Tintin skuffer aldrig!

 

"Læs dem før dine venner!"

Jens Hedegaard Malmberg - Tegneserie-o-man

Forslag til velsmagende opskrifter

Uden mad og drikke duer helten ikke

Vi skal da også have lidt at spise, og selvom det er godt at tænke på, hvad man spiser og hvor længe man sover, skal der selvfølgeligt også være plads til at spise lidt snacks, kage og comfortfood! Derfor har vi samlet en bunke lækre og velsmagende opskrifter på mad, du kan spise, imens du lytter til podcasts eller ser film, og nå ja, vi glemte at fortælle, ingen af dem er på dansk, så du må hele finde sprogkundskaberne frem!

Engelsk chokolade/ingefærkage

 

Tyske minipizzaer

 

Japanske og mexikanske bowler (dog på engelsk)

 

Fransk karamelkage

 

Engelsk kylling

 

Svenske vegetarbøffer

 

Americansk cheesecake (på svensk)

 

Forslag til fede podcasts

6 podcasts til gå/cykle/køreturen

Podcasts er vel egentligt ikke det nye sort mere, i stedet er det nok nærmere en nyance af blå eller tyrkis. Men selvom podcasting ikke længere er det sidste nye, kommer der stadigt flere og flere fantastisk fede podcast. I den kommende liste vil du både finde sjovt og spas Så slå ørene ud og lyt med!

OBS! Hvis du er smart, så henter du DRs Radioapp og appen Podimo, her kan du lytte til alle de podcast du finder nedenfor. God fornøjelse!

 

Stemmernes tårn

Kort sagt har vi her at gøre med et dagligt on air bordrollespil for voksne med komiker Christian Fuhlendorff som spilmester og vært. Fuhlendorff fører et håndplukket cast af kendte danskere gennem en episk kampagne.  

Third Ear

Third ear har lavet flere forskellige podcast, blandt andet 'Kvinden med den tunge kuffert', 'Breve fra englene' og 'Ringbindsattentatet'. Deres seneste skud på stammen er truecrime serien 'Ingenmandsland'

I Londons glemte og gemte underverden har en massemorder dræbt hjemløse igennem flere årtier, uden at nogen har lagt mærke til ham. Lige indtil den dag han sidder i et forhørslokale foran en båndoptager, og det hele kommer ud. Ingenmandsland er en podcastserie i seks afsnit lavet til Podimo af Third Ear i samarbejde med RTÉ (Irland).

 

Den nye stil - Historien om dansk rap

Dansk rap starter i 1982, hvor 17-årige Per Pedersen ikke kan tro sine egne øjne. Det er, som om en UFO lander lige foran ham i Central Park, New York. Ombord er breakdance, beats og gigantiske ghettoblastere. Han ser sin religion: Hip hop! En serie i 29 afsnit!  

Speditørens død - Mordet på Morten Nielsen

Morten Nielsen var digter og modstandsmand. Han døde en tragisk død som 22-årig i 1944. For eftertiden bliver han besættelsestidens poetiske martyr og helt. Hidtil har beretningen om hans død været, at pistolen gik af ved et uheld. Men mysteriet om Morten Nielsen viser sig at være meget større, end den historie vi kender.  

Den sidste modstandsmand

Knud Christensen er en 15-årig skoledreng, der går til spejder og læser masser af bøger, da tyskerne invaderer Danmark 9. april 1940. Lige så stille indleder han modstandsarbejdet gennem små drengestreger. Men han vil mere. Og snart finder han sig selv med brandbomber i hånden i Aalborg, klar til at sætte sit liv på spil, 17 år gammel.  

Klimaguiden

Hjælper det noget, at jeg stopper med at flyve, hvis min nabo stadig gør det? Er det ikke lige meget, hvad jeg gør, hvis kineserne alligevel bare producerer løs? Er det overhovedet godt for klimaet at jeg ikke bruger plastik? Hvorfor er det lige, at min privatøkonomi kan hjælpe klimaet? Klimaguiden er en podcast der klæder dig på til at leve mere klimavenligt og til at mindske dit CO2 aftryk. Vi guider dig gennem klimajunglen og hjælper dig til at træffe de bedste og mest effektive klimavalg. Podcasten er udviklet med afsæt i "Klimaguiden. Red verden lidt hver dag" udgivet på Politikens Forlag.

  "Min egen yndlingspodcaststation er nyhedsmediet Zetland, de poster dagligt nyheder i podcastform. Fanastisk, når man kører bil, går en tur eller cykler!"

Jens Hedegaard Malmberg - Podcastelsker

Forslag til spændende dokumentarfilm

Seks danske dokumentardarlings!

Da vi skulle lave denne liste, gav vi os selv to benspænd.

  1. Alle seks dokumentarfilm skulle være danske
  2. Alle seks dokumentarfilm skulle være tiden værd!

De seks dokumentarfilm, som du finder nedenunder, er i verdensklasse! De er både informerende, interessante og dybt DYBT medrivende. De kan alle sammen et eller andet, som du kan tage med dig i resten af livet. Så glæd dig til at få krydset de seks strålende dokumentardarlings af på listen!

Ambassadøren

En besynderlig, enigmatisk og dekadent hvid europæer med en nyerhvervet ambassadørtitel ankommer til Den Centralafrikanske Republik for at lede en diplomatisk mission, der skal repræsentere Liberia. Officielt er han der som en godgørende rig forretningsmand, der skal opstarte en tændstikfabrik - dette, for at ansatte de lokale og undervise dem i, hvordan man laver dette simple stykke fyrtøj. Uofficielt er han der i virkeligheden for at opnå adgang til Den Centralafrikanske Republiks enorme reserve af diamanter. "Ambassadøren" er en genre-brydende, tragisk komedie om den bizarre og skjulte verden af afrikansk diplomati, hvor gin-tonic flyder på daglig basis og diamant krejlere og korrupte politikere går fri.
 

Cold Case Hammerskjöld

Det er midnat og fuldmåne. Rhodesias jungle er klædt i en dampende, stinkende sort. En propel høres i det fjerne. Mange år senere vil jungletrommerne stadig fortælle om belgiske lejesoldater, der sneg sig rundt nede i mørket. Farvepaletten er blå og sort, sort og blå. Sådan en nat i hjertet af det centrale Afrika i måneskin ligner en hvid Albertina, det propeldrevne fly, der flyver direkte over vores hoveder, en stor fed glinsende albatros. Det føles, som om flyet er lige til at flå ud af himlen, hvis det er det, man vil. Oppe i flyet ser du FN's generalsekretær Dag Hammarskjöld og hans følge af femten personer, og om et øjeblik vil de ikke eksistere længere. Fra dette punkt, hvis du fryser billedet, kan du trække en stiplet linje til den congolesiske borgerkrig, Mobutus regime, udnyttelsen af Afrika og det samlede postkoloniale mareridt, som vi kender det i dag. Alt dette på grund af den ene hændelse, som finder sted nu.  

The Look of Silence

Opfølgeren til "The Act of Killing" vender blikket fra bødlen til ofret, så fokus flyttes fra den overordnede politiske arena til det intimt familiære. Gerningsmændene bag det indonesiske folkedrab går stadig frit omkring, men hvor mange og hvilke liv den enkelte gerningsmand har på samvittigheden, vides ikke altid. I "The Look of Silence" identificerer optikeren Adi den mand, som har dræbt hans storebror. Adi, som i embeds medfør kigger folk i øjnene, konfronterer broderens banemænd med deres gerninger, men kæmper samtidig med sig selv: Kan han finde tilgivelsen frem i sit eget hjerte?
 

Armadillo

I dette psykologiske drama følger vi en flok danske soldater i krig. Vi går helt tæt på de to unge soldater Mads og Daniel, som drager i krig for første gang. Daniel er den sarkastiske vovehals og Mads den følsomme idealist. I seks måneder står de ansigt til ansigt med fjenden. Angsten for den pludselige død og den stigende mistro til afghanerne gør dem mere og mere isolerede i det land og blandt de mennesker, de er sendt afsted for at hjælpe. Filmen går helt tæt på de menneskelige konsekvenser, når man som ungt meneske sendes i krig og idealerne møder virkeligheden.  

De fem benspænd

Med udgangspunkt i en af Jørgen Leths gamle kortfilm, "Det perfekte menneske", skal Leth i gang med at genindspille scener fra den, men nu efter Lars von Triers helt urimelige og særprægede regler. En spændende original "leg" med filmmediet - en film om det at lave film. Oven i købet om at lave film efter principper og regler, der ikke nødvendigvis er ens egne! I filmen er der klip fra den originale film, man følger optagelserne af de nye versioner, og man ser de nye versioner.
 

Kidd Life

Fire drenge i begyndelsen af 20'erne, Kidd, TopGunn, Klumben og Eloq er venner og musikere. De følger ikke de gængse spilleregler og lever fra hånden til munden, mens de producerer deres eget musik og tror fuldt og fast på deres drømme om anerkendelse og berømmelse. Da de, for at tage røven på den etablerede musikbranche, uploader musikvideoen "Kysset med Jamel" på YouTube 1. marts 2011 kickstarter det en ny tilværelse for dem.

  "Da jeg så KIDD LIFE første gang, sad vi 3 personer i biografen. Hver gang Kidd spillede live i filmen hoppede og dansede vi i den næsten tomme sal. Så ingen kan overbevise mig om, at dokumentarfilm ikke er sjove og spændende!"

Jens Hedegaard Malmberg - Dokumentarfanatiker