6 Tegninger uden Titel

Print

6 Tegninger uden Titel6 Tegninger uden Titel 1974

Eva Sørensen født 1940
Tusch på akryl   – 50 x 60 cm

Tegningerne er tegnet på 3 mm opalakrylplader og fremstår meget moderne og grafiske med den sorte præcise tuschstreg på den rene hvide plade.

Eva Sørensen er mest kendt for sine skulpturer, men hun er også en meget dygtig tegner. Det abstrakte formsprog med bølgende linjer og organiske former, som fremkommer i hendes skulpturer, ses også i tegningerne. Stregerne er på samme tid regelmæssige og uregelmæssige, som havets bølger og landskaber taget fra naturens topografi.

Tegningerne er unikke, fordi de har en natur af ufærdighed og færdighed over sig på samme tid, som en skitses lethed og et færdigt værks afsluttethed. Vi er vant til at se opalakrylplader i større format brugt til reklameskilte med lyskilder bag, men tegningerne her er relativt små og uden ramme. Det understreger det skitseagtige.

Eva Sørensen er født og opvokset i Herning (student 1958) og har lavet flere skulpturer til Herning. Hun er uddannet fra Kunstakademiet i 1958. Hun har siden 1977 boet i Mergozzo Italien, hvor der ligger et bjerg, Montorfano, med en særlig form for hvid granit med et hjerte af grønt granit, som Eva Sørensen selv har udtrykt det. Det er denne grønlige granit, hun har arbejdet med gennem årene, og som også skolens skulptur er lavet af.