Vores dygtige administrative medarbejdere står altid klar til at besvare spørgsmål.
Et haveprojekt ud over det sædvanlige, der er blevet støttet af Ny Carlsbergfondet og A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal og skabt af Havearkitekten Torben Schønherr (1943).
Der skulle gå 38 år, to tilbygninger og en kulturel ændring af synet på havearkitektur, før Grønnegården kunne få det projekt, der skulle løfte gården op i vor tid og op i havearkitekturens 1. liga. Med planerne om gymnasiets udvidelser i 2013 og dermed Grønnegårdens arkitektoniske skæbne som et sluttet gårdrum, udviklede Torben Schønherr Landskabsarkitekter Grønnegården, som vi ser den i dag. Som en af vor tids mest betydningsfulde danske landskabsarkitekter har Torben Schønherr spillet en afgørende rolle i udviklingen af talrige byer og landskaber i Danmark og udlandet.
Med et stramt og moderne udtryk har Schønherrs idéer gjort Grønnegården til mere end bare en have; den er blevet til et stykke moderne kunst. Den er blevet til vedkommende installations kunst, som ”gerne må betrædes”, og som danner en helhed for skolens øvrige arkitektur.
Schønherrs former er gennemtænkte og helstøbte. Grønnegården er opbygget over en enkelt geometrisk form, en stor rektangulær græsflade, der opfanger de forskellige bygningskroppes udtryk og får skabt ro. På græsfladen er der lagt et landskab opbygget af asymmetriske former i indfarvet beton, støbt på stedet, der hæver og sænker sig således, at der naturligt opstår opholdsmuligheder i pauser og til festlige lejligheder. Et syn som minder om en isbryders værk.
I græsset er der sat grupper af skovfyr og sølvpil. Skovfyren skaber rum og grønhed hele året, og danner baggrund for pilens lyse forårsløv og efterårs gule blade. De lyse pilestammer og de røde fyrrestammer indgår i et poetisk samspil om lys og skygge. Ved træerne er der stilfærdig belysning, der skaber skyggens modsætning, løfter rummet i vinterhalvåret og skaber symbiosen mellem have og bygninger.
I forbindelse med Herning Gymnasiums færdiggørelse i 1972 tegnede landskabsarkitekten Professor C. Th. Sørensen i 1976 flere forskellige forslag til en helhedsplan for haveanlægget i Grønnegården. C. Th Sørensen er lokalt også kendt for skabelsen af De Geometriske Haver i Birk fra 1982. Da den daværende rektor, Erik Dreyer Jørgensen, præsenterede disse planer for de ansatte og for eleverne, rejste der sig en proteststorm mod den stramme geometrisk orienterede havearkitektur, som skitserne var udtryk for. Forslagene fik sådan en medfart, at rektor bøjede sig for modstanden og accepterede, at C. Th. Sørensens planer ikke skulle realiseres og en mere almindelig have blev skabt.