Red Dog

Print

Red DogRed Dog 2005

William Sweetlove født 1949
nr.26 af 100
Lakeret harpiks 65 x 30 x 90cm

På 21-gangen over for døren til kontoret står der en rødlakeret harpiksfigur – en hund med gummistøvler på. Værket er købt af Søren Brøndum i 2007. En elev blev så provokeret over, at man kunne kalde det kunst, at hun lavede sit eget lille værk som en kommentar til det absurde kunstkøb. En animeret gummistøvle malet helt rød! De to røde skulpturer står og taler til hinanden og vidner om en mindre respektfuld måde at henvende sig til rektor på, men fortæller også, at der er en åbenhed i kommunikationen lærer og elev imellem. Søren Brøndum er med til at sætte kunst på dagsordenen ved at lave den slags køb og vise sin entusiasme for værket.

Den røde hund er lavet af en belgisk kunstner, som kalder sig William Sweetlove. Sweetloves projekt går ud på at gøre opmærksom på klodens tilstand. Det vil sige forurening og klimaforandringer. Han vil helst ikke prædike, men med en humoristisk tilgang forsøger han at råbe sit publikum op ved at lavede klonede dyr. Her er det så en hund med gummistøvler. Således kan hunden som art – ifølge darwinistisk teori – bedre overleve den højere vandstand, der er en følge af vores overophedning af kloden.

Sweetlove er popkunstner. Popkunst er en kunststil, hvor man spiller på populærkulturens virkemidler – farver, blikfang, reklamer, materialer af plast og billeder af kendte osv. Derfor er hunden også lakeret med en stærk primær rød, så han er sikker på, at den træder frem i mængden. Hunden er da også et pejlemærke i forhold til at finde rektors kontor.