Nyheder

Print

2a bygger bro i Brest i Bretagne

Efter i et stykke tid på Facebook eller via e-mail at have skrevet med et hold franske elever er det med spænding, at en flok elever og 2 lærere fra 2a (fransk) tager til Brest i Bretagne i Frankrig. Formålet med turen er at øge elevernes franskkundskaber og åbne deres øjne for den franske kultur. Eleverne skal nemlig indkvarteres privat i en hel uge, og de får på den måde mulighed for at opleve en ung franskmands dagligdag med familieliv, skole, venner og fritidsinteresser.

Det bliver nok også en øjenåbner for de danske elever, når de finder ud af, at ost og yoghurt ikke serveres til morgenmad, men som dessert, at man ikke kan få pålægschokolade eller remoulade osv.

Ud over skole- og familielivet skal vi besøge en række seværdigheder, bl.a. det storslåede akvarium Océanopolis i Brest og klosterøen Mont Saint Michel, som er en Frankrigs mest besøgte seværdigheder.

Efter besøget i Brest fortsætter kontakten mellem 2a og de franske elever på Facebook. I slutningen af april kommer de franske elever på besøg i Herning, hvor det så er de danske elevers tur til at gøre gengæld for en forhåbentlig både fagligt og socialt udbytterig tur til Frankrig.

Tekst: Bente Stubkjær Hansen

Billeder fra sidste års studietur til Brest: