Nyheder

Print

Besøg af Det rullende universitet

Tirsdag den 24. oktober 2018 havde Det rullende Universitet fra Aarhus Universitet endnu en gang fornøjelsen af at overtage undervisningen af 3.g’erne på Herning Gymnasium. Det rullende Universitets formål er at give gymnasieelever en smagsprøve på den faglighed, man møder på Aarhus Universitet ogat give dem et indblik i, hvordan det er at studere på universitetet.

Vi havde 13 studenterundervisere med, der repræsenterede vidt forskellige uddannelser såsom Nanoscience, Kinastudier, Statskundskab, Biologi, Musikvidenskab og Historie.

I Herning blev vi mødt af videbegærlige gymnasieelever, der fagligt spurgte godt ind til studenterundervisernes emner. ”SKAM: musikalske virkemidler i “verdens bedste” ungdomsserie”, ”Fra indoeuropæisk til moderne tysk: hvordan andre sprog kan gøre dig bedre til tysk”, ”Lær at tænke som en økonom!” var blot nogle af de mange emner, som gymnasieeleverne blev undervist i.

Dagen bød også på studenterundervisernes personlige fortællinger om livet som universitetsstuderende og en uddannelsescafé i aulaen, hvor eleverne havde mulighed for at spørge godt ind til de mange forskellige universitetsuddannelser.

For det rullende Universitet er det vigtigt, at eleverne kan møde de universitetsstuderende i øjenhøjde – både fagligt og i forhold til studieliv. Eleverne skal få et reelt indblik i universitetslivet, både det sure og det søde, så de bedre kan træffe et kvalificeret uddannelsesvalg, og for at overgangen mellem gymnasiet og universitetet på alle måder lettes.

Tusind tak for denne gang – vi kommer meget gerne igen til næste år!

Tekst: Sine Bækgaard Madsen, konsulent for Det rullende universitet

chevron-right chevron-left