Nyheder

Print

Besøg fra Orange High School, Ohio, USA

Tilbage i oktober måned sidste år var eleverne i den supersproglige klasse 3.a på et begivenhedsfuldt besøg hos deres amerikanske venner på Orange High School, Herning Gymnasiums amerikanske partnerskole i Cleveland, Ohio. Nu kommer amerikanske elever og lærere fra Orange High School på genbesøg hos os på Herning Gymnasium.

Besøget i de danske hjem
Fra fredag den 31. marts til torsdag den 6. april er Herning Gymnasium vært for 22 amerikanske elever og deres fire rejselærere, Jean Vargo, Jasmine Ferguson, Cody Kovach og Mark Kimball. Alle amerikanske elever skal bo privat indkvarteret hos de danske elever, der var på besøg i Ohio i efteråret. Opholdet har således primært et kulturelt og socialt sigte, hvor danskere og amerikanere skal styrke deres venskab og blive klogere på hinandens ligheder og forskelle. Det er ikke mindst det autentiske møde i værtsfamilierne, der vil stå tilbage i erindringen hos danskere og amerikanere, når alt andet – måske – er gået i glemmebogen om mange år.

Dansk skolekultur
Væsentligt er det også, at amerikanerne kommer med de danske elever i skole for at få et indblik i, hvordan skolekulturen er på Herning Gymnasium, og hvordan skolehverdagen adskiller sig fra den hverdag, de amerikanske elever kender derhjemmefra. Under opholdet på Herning Gymnasium skal de amerikanske elever præsentere en række aspekter af USA med interesse for unge mennesker, ligesom de skal mødes med Herning Gymnasiums Make a Friend-gruppe for at diskutere højaktuelle emner som den amerikanske våbenlovgivning, danske og amerikanske kerneværdier og verdens tilstand. Intet mindre!

Opholdet kommer desuden til at byde på en vaskeægte dansk klassiker, nemlig en tur på danskernes foretrukne køretøj cyklen rundt i Herning, hvor amerikanerne skal introduceres til alt fra Elia og området i Birk til Fuglsang Sø.

Farewell-dinner
Inden opholdet afsluttes med en farewell dinner og sammenskudsgilde i bedste danske stil for danske og amerikanske elever og lærere på Herning Gymnasium, har amerikanerne også været en tur i Aarhus for at se, hvad Smilets By kan byde på af oplevelser som europæisk kulturhovedstad, ligesom de har været på opdagelse i Houvig-fæstningen, det bunker-system ved Søndervig, som under Anden Verdenskrig fungerede som tyskernes atlantvold på den jyske vestkyst.

Tidligt torsdag morgen den 6. april følger de danske elever amerikanerne til toget på Herning Banegård, hvor de med dannebrogsflag og bannere vil sørge for, at deres amerikanske venner kommer godt til København, hvorfra amerikanerne et par dage senere flyver tilbage til Ohio.

Tekst: Kenneth Søndberg Hansen