Nyheder

Print

Da lærerne var hadefigurer

Claus Elming

3z, årgang 1988

Man møder en masse mennesker i livet, som alle har stor indflydelse på, hvem man bliver som person. Især de sidste år som teenager er man meget påvirkelig, og derfor er gymnasietiden og ikke mindst de lærere og kammerater, man får der, meget afgørende for, hvordan man udvikler sig. Jeg kan kigge tilbage på 3 år i gymnasiet – som tog 4, fordi jeg lige var et smut i USA mellem 1. og 2.g – og være taknemmelig for mange af de personer, jeg mødte, og de oplevelser, de gav mig.
Flere af lærerne var jo på det tidspunkt hadefigurer eller folk, man gjorde lidt grin med, men efterhånden som man bliver ældre, går det op for en, hvor meget de har betydet.

Jeg slår mine venner i Bezzerwisser 
Mine forældre gav mig en fantastisk ballast og mod på at udfordre verden. Den blev suppleret af mine lærere på gymnasiet, som gav en masse viden fra sig, der lagde fundamentet for resten af min tilværelse. Jeg var nok lidt en lallerøv og fik ikke specielt gode karakterer, men jeg sugede stadig til mig og fik en bred viden, som jeg stadig har stor glæde af. I det hele taget er det meget interessant, at jeg har mange venner i dag, der har gået på HF eller handelsskolen, og jeg slår dem allesammen i Bezzerwisser og Quizbattle. Det vil jeg gerne takke Herning Gymnasium for!

En rejse til mellemøsten
Jeg elskede at gå på gymnasiet. Hver dag mødte man et hav af mennesker, man kendte, og så var det jo bare en sjov tid, hvor man udvikler sig enormt som menneske. Festerne var altid sjove. Kongeballet selvfølgelig helt specielt. Sidste skoledag talte vi om flere år efter – vi holdt mellemøstlig dag, og folk kom klædt ud som sheiker, beduiner og kameler m.m. Vi omdannede auditoriet til en kæmpe moske, og alle folk skulle stille deres sko uden for i store kasser. Da de så kom tilbage, var alle skoene blandet sammen. Det var ikke planlagt, men et par af mine 3.g.-kolleger syntes, at det var sjovt. Jeg kan stadig huske, at 2.g’eren Ulrik Larsen havde hvide træsko på. Han var en af de få, der hurtigt fandt sine sko.

Studier og sport
Efter gymnasiet begyndte jeg som stud.oecon. på Århus Universitet, men blev aldrig færdig. Jeg læste senere Markedsføringsøkonom på Århus Købmandsskole.  Jeg har derefter arbejdet som marketingkoordinator hos MatchWare (stiftet af Rene Pedersen og Ulrik Merrild fra Herning Gymnasium). Så blev jeg landstræner for ungdomslandsholdet i amerikansk fodbold og dernæst sportsvært/kommentator på TV2, TV3, TV2 Zulu og TV2 SPORT. Senere blev jeg vært på Vild med dans og Pengene på bordet.

Jeg elsker at rejse og synes, at det er vidunderligt at møde nye folk og kulturer. Det er klart, at mine rejser til USA har præget mig meget, men også rejser til Kina, Thailand, Mellemamerika samt Australien og New Zealand har givet mig store oplevelser.

Succes kræver forberedelse
Jeg lever mit liv efter Søren Kierkegaards udødelige sentens, som også hænger på mit køleskab: “At turde er at miste fodfæste en stund. Ikke at turde er at miste sig selv for evigt”. Desuden har jeg både i amerikansk fodbold og min karriere på tv efterlevet et vigtigt coaching råd: “Preparation is everything”. Jo bedre forberedt jeg og holdet er, desto større er chancen for succes.