Nyheder

Print

Defragmenterede barbiedukker

Fredag den 24. november var to af Herning Gymnasiums billedkunsthold (1.v og bk2) på besøg hos Museum Jorn i Silkeborg. Ekskursionen bød på mange spændende oplevelser og nye indtryk. Eleverne var delt i to hold, som hver arbejdede på deres workshop, som enten var baseret på kunstnerne Asger Jorn eller Cindy Sherman.

Workshoppen baseret på Asger Jorn omhandlede særligt hans mange abstrakte lysbilleder. Metoden, hvorpå disse lysbilleder blev produceret, fik eleverne hver især lov at prøve. Personligt gjorde det et kæmpe indtryk at bare slå hjernen fra og se de mange fantastiske værker, der kom ud af processen.

Workshoppen baseret på Cindy Sherman omhandlede processen bag hendes mange værker. Kunstneren bruger sig som model i sine billeder og anvender bl.a. dele af proteser og barbiedukker til at give sine værker et helt specielt udtryk. I workshoppen kunne man selv prøve at defragmentere en barbiedukke eller ændre på sit eget udseende. Disse er nogle af de teknikker, der ligger bag hendes kunstværker. Personligt gjorde det et stort indtryk, hvor mange forskellige udtryk kroppen kan have i kunsten ved kun at ændre på småting.

Tekst: Sarah V. og Anna, bk2

chevron-right chevron-left