Nyheder

Print

Drama på Team Teatret

I denne uge har Team Teatret lagt hus til 56 dramaelever fra Herning Gymnasium. Eleverne skulle fremvise deres eksamensprojekter, som de har arbejdet på siden januar. Eleverne flyttede ind mandag den 29. april og brugte hele eftermiddagen på at afholde tekniske prøver sammen med en af teaterhusets professionelle teknikere, produktionsleder Andrew Tristram.

Hele 15 produktioner skulle vises, og antallet af lys- og lydkoder endte med at blive over 400 i alt! Ambitionsniveauet var højt, og elevernes produktioner spredte sig over alle genrer; fra naturalistisk til episk til absurd teater og såmænd også forestillinger, som eleverne selv havde devised, såkaldte postdramaer. Der var stillet stole op til 120 publikummer, og da tiden kom til den første fremvisning tirsdag kl. 18:30, var stort set alle sæder fyldt, og sådan blev næsten ved, indtil den sidste forestilling blev vist onsdag aften kl. 21:30.

Det har været en kæmpe oplevelse for eleverne, og det giver lige den ekstra spænding, at elevernes forestillinger skal vises på en professionel scene. Forældrene har også været virkelig gode til at bakke op, så det har været en rigtig god oplevelse, som vi håber, vi kan gentage næste år.

Det er første gang, at Herning Gymnasium og Team Teatret slår sig sammen på denne måde, og det er et projekt, der har været undervejs siden august.

Tekst: Ninette Müggler Mortensen