Nyheder

Print

Drughunter

Den 26. april var vi til Drughunters-finalen 2019 i København. Medicinalfirmaet Lundbeck, som til daglig udvikler neurologisk medicin, stod for det omfattende program på dagen. Efter en flot tale af forskningsministeren, Tommy Ahlers, gik præsentationsrunderne i gang. Med vores idé om en enzymatisk buffer i hjernen, som var blevet udviklet i forberedende bioteknologitimer herhjemme, deltog vi i kategorien bioteknologi, da det netop er vores studieretningsfag til daglig på Herning Gymnasium. Kort efter vores fremlæggelse blev Stephanie hevet til side for at blive interviewet om dagen og oplevelsen. Samtidig var der rig mulighed for at opleve de andre engagerede elevers oplæg.

I frokostpausen fik vi god mad fra Lundbecks kantine og kunne samtidig opleve science show fra DTU, hvor man bl.a. kunne få sat ild til sin hånd. Efter frokosten var vi først til et foredrag, som blev holdt af en kvinde med personlighedsforstyrrelsen Borderline. Det var virkelig interessant at høre om, hvordan hverdagen forløber hos en person med en personlighedsforstyrrelse, og på hvilke punkter medicinen kan hjælpe og samtidig forbedres. Efterfølgende var der et show med hypnotisør og psykologisk manipulator, Jan Hellesøe, som gennem psykologiske eksperimenter og hypnose fik illustreret, hvordan vi mennesker bliver manipuleret i hverdagen.

Generelt var det virkelig fedt at være omgivet af mennesker, både forskere, lærere og elever, som helt tydeligt brænder for deres fag. Det var tydeligt, at alle finaledeltagerne havde gennemarbejdet deres oplæg, og at der var høj faglighed hele vejen rundt.

Tekst: Stine Pedersen, Camilla Tanderup Sjøgaard og Stephanie Hald 2.y

chevron-right chevron-left