Nyheder

Print

En dans med Chris MacDonald

Allerede inden foredraget begynder, er luften fuld af anspændthed og dårlige ånder fra tilskuerne, der trods anstrengte siddeforhold formår at holde humøret højt. Bølger af klapsalver når Chris MacDonald, da han træder op på podiet, og den næste times tid danser han rundt med publikum.

Foredragsholderen lærer fra sig med stor entusiasme, hvilket er en sjælden oplevelse for gymnasieeleverne, der ivrigt følger med, mens han kradser nøgleord ned på store stykker papirer, som han river af tavlen og klistrer på sig selv. Hver gang MacDonald er færdig med et ord, iklæder han sig straks et nyt og træder ind i en ny rolle. Stress. Han tramper rundt og snerrer som den gamle lærer, der er på den dårlige side af udløbsdatoen. Empati. Han bærer ordet, som er det en balkjole, og han en prinsesse.

Herefter kvidrer MacDonald videre om, hvordan man med høj energi, gode kompetencer og samarbejde kan udvikle sin kapacitet og overvinde udfordringer- altså være prinsessen i stedet for den gamle lærer. Der sluttes af med et syngende bifald til den optimistiske, og derfor excentriske, mand, der selvfølgelig ikke kan lade være med at give en opfordring med på vejen: Dare to care.

Tekst: Sofie Juhl Jensen, 2c

chevron-right chevron-left