Nyheder

Print

For meget rødvin

Herning Gymnasiums klassisksproglige 3.g’ere har været en tur til København for at se Glyptoteket, der byder på Skandinaviens fineste samling af antik skulpturkunst. Turen bød også på besøg på Thorvaldsens Museum, den Kongelige Afstøbningssamling, Nationalmuseet og arkitekturjagt i Københavns bybillede.

Rundviseren på Afstøbningssamlingen var særdeles imponeret over elevernes viden om græsk skulpturkunst. På Nationalmuseet så eleverne Christian den Ottendes (1786-1848) helt unikke samling af antikke vaser, og der blev rig lejlighed til at diskutere de sjove, vovede og drabelige malerier på vaserne. Vasemaleriet, som er afbilledet nedenfor, er fra Christian den Ottendes samling og viser, hvad der sker, når en oldgræker har fået for meget rødvin…

Gymnasiets klassikerelever i 1.g var fredagen forinden i Aarhus, hvor de besøgte Klassisk Filologi på Aarhus Universitet og modtog 2 timers undervisning på universitetsniveau. Dernæst gik turen til Antikmuseet med universitetets helt egen flotte samling af gipsafstøbninger i 1:1-format af antikkens mest berømte statuer.

Dagen blev afsluttet med en arkitekturvandring og aftensmad på Aarhus Street Food.

Tekst: Andreas Hjort Møller