Nyheder

Print

Fra Herning til Hollywood

Jesper Bæhrenz

3y, årgang 1985

Jeg husker min gymnasietid som både lærerig og ja, tro det eller lad være – sjov. For mig var gymnasiet en slags grunduddannelse til livet. Den gav mig en basisviden i mange forskellige emner. Pludselig vidste man noget om Homer og Pythagoras læresætning – okay, sidstnævnte kom aldrig rigtigt op i middagssamtalerne senere i livet, men den er altid rar at kunne, hvis man er ved at måle siderne på en trekant og pludselig efter at have målt to af siderne, så bliver linealen væk – her kunne man jo heldigvis selv regne længden af den tredie ud, uden lineal.

Fremtidsbilletten til USA
Jeg var udvekslingsstudent i et år med AFS (Madison, Wisconsin USA 1982-1983), så jeg skiftede klasse efter fra 1g til 2g – hvilket egentlig gav mig to klassetrin, jeg kendte godt og havde relationer til. Gymnasiet havde også en overskuelig størrelse den gang – man kendte stort set alle og var på fornavn med kantinefolkene.

Efter at jeg har bosat mig udlandet og specielt i USA, har jeg fundet ud af, hvor vigtig ens gymnasietid og i det hele taget senere uddannelser er, når det kommer til relationer og fremtidige forretningsforbindelser. I USA er det din fremtidsbillet og dit vigtigste netværk, det du får i alderen 16-22.

Radioen kalder
Efter gymnasiet tog jeg en HH og var i gang med en HA, men i 1987 fik jeg et jobtilbud som Programchef for Radio Uptown en fredag – flyttede søndag. Opgav uddannelse og det hele for at prøve hovedstaden og radio på fuldtid. En kort periode var jeg skrivende journalist og kom derefter til Danmarks Radio (1989-1999). Fra 1999 havde jeg egen virksomhed (VIVE Productions), der udvikler programmer, koncepter og ideer til TV, Radio, Internet, Mobil og spilplatforme.

København, London, Hollywood
Da vi (min kone, Mette Lisby, og jeg) i 2004 fik muligheden for at etablere vores virksomheder i London, var vi ikke et sekund i tvivl. Det var en mulighed, vi ikke ville lade os gå forbi, så efter meget kort overvejelse rykkede vi i slut 2004 til UK. Fra starten af vores tid i London sendte jeg radio for Sky Radio Danmark fra England, Kina, Hong Kong & Bangkok.

Vi havde fortsat gang i mange projekter i Danmark, så det blev til en hel del flyvninger frem og tilbage. Senere skrev vi materiale til en af UK’s største komikere Stephen K. Amos – vi producerede to af hans shows i UK & Australien og udviklede TV-koncepter til ham.

I 2009 fik vi tilbud om at skrive en mini Sit-Com for Disney Channel og valgte derfor at rykke til Los Angeles, da det var ligegyldigt, om vi skrev i UK, DK eller US. Derfor valgte vi at tage chancen og rykkede til Los Angeles i sommeren 2009, først til et lejet hus i West Hollywood, og nu har vi så købt hus i Hollywood Hills.

Troen på at kunne alt
Herning var den perfekte by at vokse op i for mig – og det kan jeg sige uden blusel og flovhed. Byens størrelse er perfekt i mine øjne. Ikke for stor – ikke for lille. Du kender alle, samtidig med at du stadig møder nye mennesker, selv på gymnasiet. Og det at møde nye mennesker er den udfordring, man skal øve sig på hele livet. Når man er 16-19 år gammel, så tror man, at man kan ALT – og nogen gange kan man alt, og andre gange finder man ud af, at det mest er troen på, at man kan alt, der er det vigtigste, og knap så meget det at kunne det.