Nyheder

Print

#FremMedSprog

Tysk besøg fra Aarhus Universitet og Det Nationale Center for Fremmedsprog

Den 3. oktober 1990 blev DDR en del af BRD og Tyskland blev derfor endelig genforenet efter mange års adskillelse. 29 år senere, den 3. oktober 2019, blev vi, Caroline og Kristina, genforenet med Herning Gymnasium efter 2 års adskillelse. Ja, begivenheden er nok knap så historisk, men der blev alligevel sat fokus på noget uhyre vigtigt, nemlig interessen for det tyske sprog.

Til dagligt er vi begge tyskstuderende på Aarhus Universitet efter at vi i 2017 begge dimitterede som supersproglige studenter fra Herning Gymnasium. Sprog generelt, men særligt det tyske, har vi altid haft en stor interesse for!

Den 3. oktober besøgte vi derfor Herning Gymnasium som ambassadører for Det Nationale Center for Fremmedsprog (NCFF). NCFF har startet projektet #FremMedSprog, som har til formål at understøtte og styrke interessen for fremmedsprog i bl.a. gymnasiet. I praksis sker det ved, at studerende fra universitet kommer ud på gymnasierne og underviser, samt fortæller lidt om, hvor mange gode muligheder, der egentlig er, når man vælger at studere et fremmedsprog.

Ved vores besøg på Herning Gymnasium fik vi lov til at besøge tre 2.g-klasser. Her talte vi om tyske og danske stereotyper, eleverne fik øvet deres mundtlige tysk med hinanden vha. legen ”Wer bin ich”. Afslutningsvis havde vi lavet en historie-Kahoot, hvor eleverne lærte en masse nyt om tiden fra 2. verdenskrigs afslutning i 1945 og frem til Tysklands genforening den 3. oktober i 1990.

Klassen fik til sidst rig mulighed for at stille spørgsmål til tyskstudiet, studielivet på et universitet og helt lavpraktiske spørgsmål såsom, hvordan en forelæsning fungerer, eller hvordan man får fat i en studiebolig i en storby.

Vi oplevede en flok engagerede elever, som både havde det sjovt med det tyske sprog og som med stor interesse stillede spørgsmål til overgangen fra Herning Gymnasium til tyskstudiet på Aarhus Universitet.

Vi siger tak for en god dag på vores gamle gymnasium.

 

Bis bald!

 

Caroline Graugaard & Kristina Jakobsen