Nyheder

Print

Frivillig studietur til North Carolina

Igen i år har 18 elever fra 3. årgang på tværs af 9 forskellige klasser valgt at bruge deres efterårsferie på at opleve USA helt ”up close”. Alle 18 elever og de to rejselærere. Lasse Sejdelin Christensen og Anja Vestergaard Olesen. rejser til North Carolina og besøger venskabsskolen Tri-County Early College i byen Murphy.

Som optakt til turen har eleverne deltaget i 7 studiekredse om forskellige aspekter af det amerikanske samfund, og eleverne er også blevet introduceret til forskellene på den amerikanske og den danske kultur, så de er forberedt på, hvad der venter dem ”over there”.

Eleverne skal bo hos værtsfamilier, så de får rig mulighed for at opleve, hvordan det er at være en del af en amerikansk familie. Det er lærerigt på alle måder: Eleverne kommer til at indgå i en amerikansk families hverdag, og de kommer til at afprøve en amerikansk elevs skoledag. Samtidig får de tid til at se og opleve nogle af de særlige attraktioner i bjergene i North Carolina, og de får mulighed for at tale en masse engelsk og derved forbedre deres engelskkundskaber.

I Murphy, North Carolina, står nogle af oplevelserne bl.a. på:

  • River rafting på Nantahala River
  • Hiking i bjergene
  • Cherokee Homestead exhibit
  • Besøg på almindelige folkeskoler
  • Murphy-tour med den lokale guide, Billy Ray

Det bliver en meget interessant tur til en smuk og naturrig del af USA, som mange ikke selv besøger som turister. Der er ikke nogen tvivl om, at eleverne vil vende tilbage med en masse spændende oplevelser og uforglemmelige minder i baggagen.

Tekst: Anja Vestergaard Olesen