Nyheder

Print

Frivillige studieture til USA i efterårsferien

Igen i år går turen mod USA for elever fra 3. årgang. 52 elever på tværs af 9 forskellige klasser har valgt at bruge deres efterårsferie på at opleve USA helt ”up close”. Eleverne er i år fordelt på tre destinationer, da der i år har været særlig stor interesse for turene. Turene går som tidligere år til venskabsskolerne Gilmour Academy i Cleveland, Ohio, og Tri-County Early College i Murphy, North Carolina. Som noget særligt i år er der desuden en tur i New York City – denne tur har dog ikke homestay.

Studiekredse
Som optakt til turen har eleverne deltaget i 7 studiekredse om forskellige aspekter af det amerikanske samfund, og eleverne er også blevet introduceret til forskellene på den amerikanske og den danske kultur, så de er forberedt på, hvad der venter dem ”over there”.

Amerikansk hverdag
I Cleveland og Murphy skal eleverne bo hos værtsfamilier, så de får rig mulighed for at opleve, hvordan det er at være en del af en amerikansk familie. Det er lærerigt på alle måder: Eleverne kommer til at indgå i en amerikansk families hverdag, og de kommer til at afprøve en amerikansk elevs skoledag. Samtidig får de tid til at se og opleve nogle af de særlige attraktioner i bjergene i North Carolina og i storbyen Cleveland, og de får mulighed for at tale en masse engelsk og derved forbedre deres engelskkundskaber.

Metropolen New York
I New York City får eleverne mulighed for at opleve en af verdens metropoler på helt tæt hold, og der vil være mange aspekter af New York, som vil blive udforsket, f.eks. skal elever opleve historiens vingesus på Ellis Island og gøres klogere på nutidens globale samfund i FN-bygningen.

En verden af oplevelser
Det bliver meget interessante ture til vidt forskellige dele af USA, og det bliver interessant for eleverne at sammenligne oplevelser bagefter. Der er ikke nogen tvivl om, at eleverne vil vende tilbage med en masse spændende oplevelser og uforglemmelige minder i baggagen.

Ninette Müggler Mortensen besøger Gilmour Academy i Cleveland, Ohio, med 14 elever, Rolf Alexander Wiecker besøger Tri-County Early College i Murphy, North Carolina, med 20 elever, og Anne Aasborg Rasmussen og Anja Vestergaard Olesen rejser til New York City med 18 elever.

Tekst: Anja Vestergaard Olesen

Billeder fra sidste års tur til North Carolina