Nyheder

Print

Goethe-sprogcertifikatselever består tyskeksamen med bravur!

Med opstart i den dybe og mørke vinter i skoleåret 2017/2018 udbød Herning Gymnasium for første gang det såkaldte Goethe-sprogcertifikat for sine elever. Goethe-sprogcertifikatet er et sprogcertifikat i tysk, der demonstrerer, hvordan den pågældende elev har klaret sig inden for kompetencerne læsning, lytning, skrivning og samtalefærdighed på tysk. Vores fire Goethe-elever, som vi kalder dem, nemlig Elisabeth Sønderup (2.y), Lærke Rye Østergaard (2.t), Sofie Flinker Larsen (3.u) og Tobias Vinther Larsen (2.y), gav sig i kast med henholdsvis niveauerne B1 og B2 – og klarede den afsluttende eksamen med bravur! Stort tillykke!

Dét lykkedes med hjælp fra de to Goethe-certificerede lærere Romana Stoubæk og Rolf Wiecker, som igennem 12 studiekredse efter skoletid trænede eleverne i Goethe-certifikatets karakteristiske eksamen. Ikke mindst var Elisabeth, Lærke, Sofie og Tobias meget motiverede og dygtige – og bragte også en masse flot tysk sprog med sig fra den daglige tyskundervisning.

Goethe-sprogcertifikatet henvender sig til elever, der ønsker at demonstrere, at de kan mere tysk, end det tysk, som øves i den daglige tyskundervisning. Desuden kan man med et Goethe-sprogcertifikat – alt efter niveau, som rækker fra A1 til C2 – nemmere få adgang til arbejdsmarkedet og til de videregående uddannelser i Tyskland og de tysktalende lande generelt. Ikke mindst kan certifikatet også vise en dansk arbejdsgiver, at man er særligt god til tysk, som er en vigtig kompetence at kunne vise frem, fordi, som tyskerne siger, ”Deutsch ist ein Plus”, og ”mit Englisch kommt man durch, mit Deutsch kommt man weiter”.

I det kommende skoleår 2018/2019 vil vi igen udbyde Goethe-sprogcertifikatet for interesserede elever, ligesom vi igen vil tilbyde forberedende studiekredse.

Tekst: Romana Stoubæk & Rolf Wiecker