Nyheder

Print

Gratis jazz-oplevelse lørdag d. 7. december kl. 15.00

Topnavn i dansk jazz på julevist i Herning

Hovednavnet ved The Bands julekoncert på Herning Gymnasium er Snorre Kirk Kvartet

Lørdag 7. december kl. 15.00 holder Musikforeningen The Band sin traditionelle julekoncert, der denne gang finder sted på Herning Gymnasium. Hovednavnet ved koncerten er Snorre Kirk Kvartet,  som er et topnavn på såvel den skandinaviske som den internationale jazzscene.

Trommeslageren Snorre Kirk og hans band var også hovednavn ved The Bands julekoncert i 2017. Det var så stor en succes, at medlemmerne i The Band enstemmigt vedtog, at succesen skulle gentages. Snorre Kirk har i efterhånden en del år været en fast gæst på internationale jazzklubber og festivaler, hvor han har gjort sig bemærket i sammenspil med nogle af jazzens mest prominente, internationale navne.

Med det kritikerroste debutalbum “Blues Modernism” fra 2012, der løb af sted med både JazzSpecial-prisen for årets udgivelse samt to nomineringer til Danish Jazz Awards, trådte Snorre Kirk for alvor i karakter som komponist og orkesterleder, og med opfølgeren ”Europa” fra 2015 blev der banet vej for et internationalt gennembrud med optrædener på nogle af verdens førende jazzfestivaler som den prestigetunge North Sea Jazz Festival, Art of Swing Festival i Kansas City samt Pori Jazz Festival i Finland.
Snorre Kirk Kvartet består af Jan Harbeck, tenorsaxofon, Calle Brickman, klaver, Anders Fjelsted, bas, og Snorre Kirk, trommer.

Snorre Kirk i aktion

Flytning til gymnasiet

The Band har efter mange år på Carl Henning Pedersen & Else Alfeldt Museum i Birk besluttet at flytte koncerten til Herning Gymnasium. Årsagen er The Bands nære tilknytning til gymnasiet. En tilknytning, som først og fremmest manifesterer sig ved den årlige uddeling af The Bands Musiklegat til talentfulde gymnasieelever. Desuden spiller The Band hvert år på gymnasiet i forbindelse med det årlige Kongebal.

I år er de to legatmodtagere forhindret i at deltage i julekoncerten. I stedet vil rektor Søren Brøndum præsentere en gæstesolist fra Herning Gymnasium. Det er Camilla Grønning Jensen som vil optræde sammen med The Band med hendes vokal. Koncerten slutter med en afdeling, hvor The Band spiller en stribe numre i Per Jegbjergs swingende arrangementer.

The Band spiller let og muntert, swingende jazz i en blanding af kendte og mindre kendte evergreens. Fælles for musikerne er, at de også spiller i andre sammenhænge og således er inspireret af forskellige impulser inden for genren.

En koncert med The Band krydres som regel med små anekdoter, vittigheder og verbal ping-pong, ikke mindst mellem Per Jegbjerg og guitaristen Klaus Lytzhøft. Sidstnævnte bidrager med sang, og det samme gør trompetisten Flemming Nordenhof.

The Bands grundlægger er tidligere erhvervschef K.O. Jensen, som i 1994 tog initiativ til at starte orkestret. Han er fortsat en slags manager for orkestret.

Besætningen i The Band er

  • Per Jegbjerg, ventilbasun og trombone
  • Christian Græsholt, tenorsaxofon
  • Flemming Nordenhof, trompet, flügelhorn og vokal
  • Henrik Ole Jensen, piano
  • Klaus Lytzhøft, guitar og vokal
  • Jens Ellersgaard, trommer
  • Flemming Frank, kontrabas

Til sidst synges og spilles julen for alvor ind med fællessangen ”White Christmas”.

Herning Gymnasium og The Band har besluttet, at der i år skal være gratis adgang til koncerten. Der er således ikke billetter i omløb.

Det er bare at møde op og nyde den gode jazz!