Nyheder

Print

Herning Gymnasium er nye regionale mestre

Benene skulle lige rystes en ekstra gang efter de godt to timers transport til det vindblæste Fjerritslev, inden Herning Gymnasiums drenge kunne spille de første to kampe til de regionale mesterskaber i gymnasiefodbold. Uden større kvaler blev Bjerringbro og Vesthimmerlands Gymnasium klaret på en ellers i bedste fald tvivlsom bane, men efterfølgende måtte de sortklædte Herningdrenge se sig slået af de nok største forhåndsfavoritter fra Viborg katedralskole.

De to første sejre var dog alligevel tilstrækkelige til at sende truppen i semifinalen, hvor de bedste odds umiddelbart skulle tildeles Fjerritslev Gymnasium, der havde fordelen af at spille i egen hule. Om det var favoritrollen, der gav nordjyderne gummiben, skal være usagt, men no-get overraskende stod der 0-4 allerede ved første halvlegs slutfløjt, og trods en noget ukoncentreret anden halvleg endte en 5-2-sejr med at sende midtjyderne i finalen.

Gummibenene havde åbenbart også ramt Viborg Katedralskole i den anden semifinale, og derfor var det en sejr over Lemvig Gymnasium, der med en sidste kraftanstrengelse skulle sende pokalen til Herning. Med unødig spænding blev det slutteligt til en 2-1 sejr, der både gør Herning Gymnasium til regionale mestre i gymnasiefodbold, men samtidig kvalificerer holdet til det nationale stævne, der efter efterårsferien spilles i Birkerød.

Tekst: Jacob Nørgaard