Nyheder

Print

International bæredygtighed

Biologi A-eleverne fra 2.z og 2.m har netop afsluttet deres projekt om international bæredygtighed i samarbejde med fiskefoderfabrikken i Brande, Biomar. I projektet har eleverne lært at tænke internationalt og innovativt for at give deres bud på, hvordan fiskefoderfabrikken i Brande, BioMar, kan udvikle deres fiskefoder, så det er mere bæredygtigt. De har også lært at tænke bæredygtigt, når man skal sælge et internationalt produkt.

Den internationale tankegang har været central i projektet: Hvordan kommunikerer man med andre lande, når man ønsker, at de skal købe ens produkter? Eleverne blev i projektet særligt overraskede over, hvor vigtig den personlige kontakt og den bæredygtige profil er for den internationale relation.

Eleverne har fået en specialviden om fiskefoder og lakseproduktion og brugt deres almene viden om bl.a. energisammensætning i føde til at forstå det nye felt. Samtidigt har eleverne fået internationale kompetencer.

Forløbet er nu afsluttet med kommentarer til udvalgte innovative projekter fra Vice President fra BioMar, Ole Christensen. Faktisk startede forløbet allerede i november med faglig viden, besøg på BioMar i Brande, studietur til Færøerne med besøg på fiskeopdræt, som bruger fiskefoder fra BioMar og udvikling af innovative ideer hjemme på gymnasiet igen.

Eleverne har oplevet, at processen har været spændende og hængt godt sammen som et længere udviklingsprojekt.

Tekst: Majbritt Overgaard Schou

chevron-right chevron-left