Nyheder

Print

Martin Bigum på besøg

I tirsdags havde eleverne besøg af den kendte kunstner Martin Bigum, som var kommet for at fortælle om sine erfaringer som kunstner.

Martin Bigum foredrag rummede hele hans fortælling fra barndoms- og ungdomsinspirationer i betonbyerne udenfor København, hvor det at være kunstner ikke hørte hjemme, over hans debut i den unge alder af 22 år, til meget konkret hvordan ideerne til hans kunstværker både i dag og før opstår inde i ham selv. Martin Bigum gav også publikum en indsigt i en helt almindelig arbejdsdag som kunstner i hans atelier på Frederiksberg.

Eleverne lyttede koncentreret efter og gav udtryk for at de havde haft en god oplevelse, Sally Steenberg Løgtved fra 1.D sagde bl.a.:

“Hans værker er dynamiske og fulde af fortolkningsmuligheder, særligt interessant var det derfor at høre hans egne personlige fortællinger bag nogle af malerierne, og hvorfor han ikke kan være andet end billedkunstner, og hvad det er, der driver ham.”

Ligeledes gav flere elever udtryk for at Martin Bigums foredrag var humoristisk og stærkt, især igennem hans brug af personlige billeder, som illustrerede hans liv sideløbende med hans mundtlige fortælling. Eleven Marius Markil Nielsen også fra 1.D lagde især mærke til Bigums fortælling om hans karakter ART, som ligner en humoristisk version af døden, og som går igen i mange af Bigums tidligere billeder.

Tekst af Jens Hedegaard Malmberg, Sally Steenberg Løgtved og Marius Markil Nielsen.

Fotos af Jens Hedegaard Malmberg.