Nyheder

Print

Min værtsmor var min babysitter i USA

Abigail Breanna Petro

2v, årgang 2018/19

Kan du fortælle om dig selv?

Mit navn er Abigail Petro, jeg er 17 år gammel, og jeg kommer fra USA. Jeg er født og opvokset i USA’s næstmindste stat, Delaware, hvor jeg bor i den meget lille by, Clayton. Alle kender alle i Clayton! Det er et ret almindeligt og lidt kedeligt sted, der er ikke så mange ting at tage sig til ud over at være sammen med familie og venner. Heldigvis ligger der en strand kun en times kørsel derfra, så dér er jeg tit. Folk fra Delaware er meget forskellige, både politisk og kulturelt. En del af indbyggerne i staten stammer oprindeligt fra forskellige sydstater, hvorimod den anden del kommer fra større byer, såsom New York og Philadelphia. Det giver en politisk og kulturelt sammensat gruppe af mennesker. Nu bor jeg i cykelafstand fra Herning Gymnasium, hvor jeg går i 2v.

Hvorfor valgte du Danmark?

Min værtsmor her i Danmark har selv været udvekslingselev! Hun var babysitter for mig, da hun var udvekslingselev, og vi har formået at holde kontakten lige siden. Vi er meget tætte. Det var skræmmende at rejse til Danmark – jeg har ikke levet andre steder end Clayton – men jeg vidste, heldigvis, at min værtsmor ville støtte mig hele vejen.

Hvad er dit indtryk af danskerne?

I er meget søde og inkluderende – åbne og imødekommende. Jeg har i min klasse lagt mærke til, at man altid holder øje med hinanden og altid hjælper hinanden. Det, synes jeg, er meget anderledes, end hvad jeg er vant til. Det kan godt skræmme nogle, at de skal tale engelsk til mig (lidt endnu!), men de fleste vil gerne prøve.

Forskelle på Danmark og USA?

Politisk er vi meget forskellige. Og I har et meget afslappet forhold til alkohol. Helt anderledes end derhjemme. I fester meget, og det har været en god måde for mig at møde mennesker og få venner på. Jeg kan godt lide at hænge ud, shoppe og den slags med venner fra klassen efter skole.

Er der forskel på at gå i skole i USA og i Danmark?

Der er meget stor forskel! I har mulighed for at sammensætte og vælge mange af jeres fag. I bestemmer meget mere selv. Men eleverne i klasserne er også sammen meget i løbet af dagen, hvilket skaber et utroligt fedt og stærkt sammenhold. Jeg har gået på en ’military high school’, hvilket var meget anderledes end at gå på Herning Gymnasium. Der var meget disciplin og struktur, og det var et meget konkurrencepræget miljø. Jeg var meget overrasket over den afslappede tone, der er mellem lærere og elever her i Danmark.

Hvad har overrasket dig ved Danmark?

Hvor tidligt alting lukker! Jeg er vant til, at butikker har åbent til langt ud på aftenen. Men jeg tror faktisk, at det gør jer danskere mere afslappede og tålmodige, måske giver det et mere tolerant samfund, at I sætter så meget pris på jeres fritid. Danske unge er på nogle områder meget frie og selvstændige, og de oplever en masse ting på egen hånd, fx at rejse til udlandet.

Hvad savner du mest ved USA?

Familie og venner, helt klart! Jeg har været vant til at campere og river rafte med min familie derhjemme, men det gør man vist ikke så meget her.

Har du nogle gode råd til fremtidige udvekslingselever?

Sørg for at skaffe nye venner så hurtigt som muligt, men husk at holde fast i de gamle venner derhjemme – selvom det kan være svært at holde kontakten, når man er så langt væk. Vær åben for nye indtryk – vær ikke nervøs for at prøve nye ting. Det nye og ukendte kan vise sig at være rigtig godt!