Nyheder

Print

New York – New York

I efterårsferien tilbragte 18 3.g’ere fra klasserne 3d, 3p og 3z en uges tid i New York, og det var en tur med masser af oplevelser. Desværre var vejret ikke så godt som i Danmark, men hvad gør det, når man er i New York. Turen bød på en masse New York must-sees som fx Frihedsgudinden, Ellis Island, 9/11-memorial, Empire State Building, the Metropolitan Museum of Art, Central Park og meget mere.

Derudover så bød turen også på et møde med amerikansk kultur. Søndag var vi til NFL-kamp mellem New York Jets og Indianapolis Colts, og vi gik all-in med merchandise, foamfingers og hotdogs og sang af nationalmelodien inden kampen og fyrværkeri, når hjemmeholdet lavede touchdowns.

Men det var ikke kun amerikansk kultur og turistture, som vi fik oplevelsen af. Eleverne skulle nemlig ud i forskellige neighborhoods og lave bysociologiske- og erindringshistoriske analyser, hvor de også skulle interviewe nogle af nabolagets beboere. Her mødte en af grupperne blandt andet en kvinde, som havde en dansk mor, så de fik sig en lang snak om Danmark, New York og meget andet. Her fik de også en oplevelse af de forskellige neighborhoods, og hvor forskellige mennesker kan være i forhold til, hvad man oplever i Danmark.

Derudover skulle eleverne også være tourguides for hinanden, som det kan ses på nogle af billederne. Så der var guidede ture i Central Park, Midtown Manhattan og Downton Manhattan med spændende information og fun facts undervejs.

Så alt i alt var det en tur med mange spændende oplevelser og indtryk, hvor vi fik oplevet ’The Big Apple’ og dele af den amerikanske kultur på helt tæt hold.

Tekst: Anja Vestergaard Olesen og Anne Aasborg Rasmussen

chevron-right chevron-left