Nyheder

Print

NV-dag i flammer og lyn

Traditionen tro blev NV-dagen en stor succes for alle de nye elever på Herning Gymnasium. Der blev bl.a. dystet i quizzer, forsøg og kunstneriske færdigheder m.m. inden for de naturvidenskabelige rammer.

Gennem de sjove og udfordrende opgaver fik eleverne udviklet deres kompetencer, både på det faglige og praktiske plan. Blandt hver klasse fik de vha. samarbejde og viljestyrke indsamlet et afgørende antal point udfra de opgaver, der skulle løses.

NV-dagen var udformet som en konkurrence inden for de fire naturvidenskabelige fag mellem alle 1.g-klasserne. Så i løbet af formiddagen skulle klasserne løse en række opgaver i biologi, fysik, kemi og naturgeografi, som talte med i bedømmelsen. Konkurrencen startede allerede ugen forinden, hvor klasserne havde været på ekskursion til løvbakkerne, og prøverne og resultaterne fra turen skulle bruges i konkurrencen.

På selv dagen var eleverne en tur  i laboratoriet, og de fik besøg af en gæsteforelæser. I år var foredraget af Per Nørnberg, som er uddannet naturgeolog, og han fortalte om sit arbejde med undersøgelser af Mars. Som afslutning kom Fysikshow på besøg fra Århus Universitet og gav en forrygende forestilling med flammer og lyn!

Den gruppe, der ydede den bedste indsats, blev i enden Gr12, som vandt indgravering af klassenavn i NV-pokalen, et gavekort til pizza og et billede på vores NV-gang.

Tekst: Marius Gregersen & Kattia Nguyen, grundklasse 12