Nyheder

Print

Orientering om håndtering af Corona

Sådan håndterer vi risikoen for corona-smitte på Herning Gymnasium 

Vi har i de sidste dage haft henvendelser fra bekymrede elever og forældre, som spørger til, hvordan Herning Gymnasium forholder sig i forhold til at begrænse udbredelsen af Corona-virus både herhjemme og i udlandet. 

Herning Gymnasium følger situationen tæt, og vi holder os løbende orienteret i forhold til myndighedernes udmeldinger. (Udenrigsministeriet og Sundhedsstyrelsen)  

 

Vi følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger 

De danske sundhedsmyndigheder anbefaler, at de personer, der har rejst til områder med speciel fare for smitte med Corona-virus, bliver hjemme i karantæne 14 dage efter hjemkomst fra et af de særlige risiko-områder. Derfor vil vi opfordre til, at de elever og ansatte, der har været på rejse til et af de særlige risiko-områder kontakter os herom på telefonisk eller mail, og derefter forbliver i karantæne i 14 dage efter hjemkomsten. Fravær fra undervisningen som følge af karantæne vil ikke få konsekvenser for elevernes videre skolegang. Eleven skal orientere skolen, og skolen får besked fra relevante myndigheder. 

I hverdagen på gymnasiet har vi ekstra fokus på håndhygiejne. Vi opfordrer alle elever til at følge henstillingen om øget opmærksomhed på god hygiejne i form af håndvask og bad efter idræt. Ud over disse dagligstiltag vil skolens drift fungere som normalt. 

 

Bliver planlagte rejser aflyst? 

Vi følger det danske udenrigsministeriums rejsevejledninger. Hvilket betyder, at hvis der ikke er udmelding om, at unødvendige rejser frarådes til rejsedestinationen, så rejser vi. Dette gælder både studieture og ekskursioner. 

Skulle det blive frarådet at rejse til rejsemålet, vil vi aflyse rejsen. Alle involverede vil få direkte besked herom. 

Et område er et særligt risikoområde, hvis det danske udenrigsministeriums rejsevejledning fraråder alle ikke-nødvendige rejser til området.

Du kan holde dig opdateret på følgende link:  

Rigspolitiet: https://politi.dk/coronavirus-i-danmark 

 

Spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte os. 

Uddannelseschef Anette Pedersen (ap@herning-gym.dk) om studieture. 

Uddannelseschef Jakob Østergaard (joe@herning-gym.dk) om evt. andre spørgsmål.