Nyheder

Print

På rejse i sprogenes verden

Søde, motiverede og interesserede elever fra områdets grundskoler lagde fredag den 13. december vejen forbi Herning Gymnasium for at få et indblik i, hvordan vi arbejder med sprog her på stedet. I fem workshopper – engelsk, fransk, græsk/latin, spansk og tysk – kom eleverne med på en sprogrejse, der strakte sig fra det britiske imperiums tidligere kolonier og videohilsner fra alverdens spansktalende lande over fransk café-besøg og tysk Weihnachtsmarkt til Antikkens Verden, hvor vores gæster både blev klogere på det græske alfabet og nogle af de mange latinske ord fra Harry Potter-universet.

Grundskoleeleverne fik på Sprogdagen en god mulighed for at møde Herning Gymnasiums mangefacetterede sprogverden, ligesom de kunne danne sig et fint indtryk af de bygningsmæssige rammer, vi arbejder under på gymnasiet. I middagspausen havde eleverne mulighed for at få styrket deres kendskab til gymnasiets sproglige studieretninger og dagligdag gennem samtaler med nogle af Herning Gymnasiums elevambassadører.

Sprogdagen begyndte i skolens Auditorium med en peptalk om sproget som mirakel og sluttede samme sted med fællessang til Glade Jul – med vers på både engelsk, fransk, latin, spansk og tysk naturligvis.

Vi glæder os til at invitere indenfor til en ny rejse i sprogenes verden til næste år.

Nedenfor kan du se en masse billeder fra sprogdagen

Fransk

Tekst: Kenneth Søndberg Hansen