Nyheder

Print

På rejse i sprogenes verden

Elever fra områdets grundskoler lagde mandag den 18. december vejen forbi Herning Gymnasium for at få et indblik i, hvordan vi arbejder med sprog her på stedet. I fem workshopper – engelsk, fransk, græsk/latin, spansk og tysk – kom eleverne med på en sprogrejse, der strakte sig fra det britiske imperiums tidligere kolonier over spanske stjerner, såvel kulturberømtheder som julestjernen, og fransk café-besøg til tysk Weihnachtsmarkt og til de gamle grækere og deres alfabet og mytologi.

Grundskoleeleverne fik på Sprogdagen en god mulighed for at møde Herning Gymnasiums forunderlige sprogverden, ligesom de kunne danne sig et fint indtryk af de bygningsmæssige rammer, vi arbejder under på gymnasiet. I middagspausen fik eleverne styrket deres kendskab til gymnasiets forskellige studieretninger og daglige liv gennem samtaler med nogle af Herning Gymnasiums elevambassadører.

Dagen begyndte i skolens Auditorium med en sproglig peptalk og sluttede i skolens Festsal med fællessang til Glade Jul, med vers på både engelsk, fransk, latin, spansk og tysk – naturligvis.

Tekst: Kenneth Søndberg Hansen