Nyheder

Print

På tur til Arnborg Hede

I sidste uge var vi i 1.t på biologi-ekskursion til Arnborg Hede for at udforske hedens biodiversitet. Vi startede turen fra Herning Gymnasium og cyklede ud til Birkebæk plantage, hvor vi mødte Karen Louise Smidt fra Herning Kommune, som viste os rundt og fortalte om hedens historie og ”Det Danske Hedeselskab”. Efter rundvisningen havde vi i makkerpar fået tildelt en plante, der kunne findes på og omkring heden. Vi skulle finde hver vores givne plante og holde et foredrag om denne.

Efter at have hørt alle gruppers foredrag, gik turen videre til en spejderhytte i Arnborg, hvor vi skulle overnatte. Her slog vi telte op, fik lavet bål og spiste pizza. Det var superhyggeligt, og alle sad sammen rundt om bålet.

Efter en regnfuld nat i teltene stod vi op og lavede morgenmad. Vi pakkede alle vores ting sammen og cyklede så videre til Søby Brunkulslejr, hvor vi igen mødte Karen Louise Smidt. Her viste hun os rundt i og fortalte om lejren og om Meldgaard Sø, der ligger ved brunkulslejren.

Dernæst gik turen igen til Herning Gymnasium efter en meget spændende, lærerig og ikke mindst vellykket ekskursion på trods af, at vejret ikke var med os, og det endte med at blive en særdeles regnfuld tur.

Tekst: Marie Schmidt Vestergaard fra 1tBi

chevron-right chevron-left