Nyheder

Print

Sammenrystningstur til Hamborg for tyskelever i 3.g

Tyskfaggruppen inviterer nu for syvende år i træk 3.g-elever med tysk på A-niveau med på ministudietur og sensommerweekend til Hamborg. Vi kører fra Herning Gymnasium fredag morgen den 6. september og kommer hjem igen tidligt søndag aften den 8. september.

Nordtysklands metropol Freie und Hansestadt Hamburg, Tysklands næststørste by, er ikke uden grund blevet et af Europas foretrukne rejsemål. Sammen får eleverne fra skolens to 3.g-tyskhold mulighed for at danne sig et indtryk af Hamborgs historie og kultur, når de kommer på besøg i Hamborgs gamle vartegn, St. Michaelis kirken, og det nye vartegn, koncertsalen Elbphilharmonie, når de lærer om den ubarmhjertige tilværelse for jøderne i Hamborg på Museum für Hamburgische Geschichte, når de slår et smut forbi Hamburger Kunsthalle for at blive klogere på 600 års tysk og udenlandsk malerkunst, og når de med tusmørkets komme drister sig ind på Reeperbahn, Hamborgs berømte og berygtede Rotlichtviertel. Og hele tiden vil eleverne begærligt suge millionbyens pulserende liv og særlige storbyatmosfære til sig.

Turen tjener som en sammenrystning på tværs af de mange klasser, der i år er repræsenteret på skolens to 3.g-tyskhold, og den skal således først og fremmest give alle en enestående mulighed for at høre og tale en masse tysk, når omgivelserne er allermest autentiske. Tysk og Tyskland kan slet ikke undgå at komme helt ind under huden på deltagerne på turen. Ganz einfach wunderschön – for med Hamborg i sigte bliver vi nu for alvor parate til at give os i kast med semestrets tyskarbejde.

I næste uge vil du her på siden kunne se en lang række stemningsbilleder fra turen taget af tyskeleverne.

Tekst: Kenneth Søndberg Hansen

Her kan du se billeder fra sidste års tur:

chevron-right chevron-left