Nyheder

Print

Sammenrystningstur til Hamborg for tyskelever i 3.g

Tyskfaggruppen inviterede for syvende år i træk 3.g-elever med tysk på A-niveau med på ministudietur og sensommerweekend til Hamborg. Vi forlod Herning Gymnasium fredag morgen den 6. september og vendte hjem igen til det midtjyske tidligt søndag aften den 8. september, fulde af tysk begejstring og sammenhold.

Nordtysklands metropol Freie und Hansestadt Hamburg, Tysklands næststørste by, er ikke uden grund blevet et af Europas foretrukne rejsemål. Sammen fik eleverne fra skolens to 3.g-tyskhold mulighed for at danne sig et indtryk af Hamborgs historie og kultur, da de var på besøg i Hamborgs gamle vartegn, St. Michaelis-kirken, og det nye vartegn, koncertsalen Elbphilharmonie, da de lærte om den ubarmhjertige tilværelse for jøderne i Hamborg på Museum für Hamburgische Geschichte, da de slog et smut forbi Hamburger Kunsthalle for at blive klogere på 600 års tysk og udenlandsk malerkunst, og da de med tusmørkets komme dristede sig ind på Reeperbahn, Hamborgs berømte og berygtede Rotlichtviertel. Og hele tiden sugede eleverne begærligt millionbyens pulserende liv og særlige storbyatmosfære til sig.

Turen tjente som en sammenrystning på tværs af de mange klasser, der i år er repræsenteret på skolens to 3.g-tyskhold, og den skulle således først og fremmest give alle en enestående mulighed for at høre og tale en masse tysk, når omgivelserne var allermest autentiske. Tysk og Tyskland kunne slet ikke undgå at komme helt ind under huden på deltagerne på turen. Ganz einfach wunderschön – for med Hamborg i erindringen bliver vi nu for alvor parate til at give os i kast med semestrets tyskarbejde.

Her på siden kan du se et par stemningsbilleder fra turen taget af tyskeleverne og deres lærere.

Tekst: Kenneth Søndberg Hansen

chevron-right chevron-left