Nyheder

Print
,

Schleswig, wir sind auf dem Weg!

Herning Gymnasium inviterer i et samarbejde mellem fagene tysk og historie alle supersproglige elever i 2.A med ned til det smukke, gamle bispesæde Slesvig i delstaten Slesvig-Holsten i Tyskland, en by, som havde en nær tilknytning til Danmark indtil 1864. Der er tale om et genbesøg, efter elever og lærere fra Slesvig var i Herning i slutningen af april. Turen til Slesvig finder sted fra onsdag den 27. november til fredag den 29. november 2019.

Tysk ud af huset

Turen til Slesvig giver de danske elever en enestående mulighed for at praktisere tysk og historie ud af huset og opleve de to fag i en autentisk sammenhæng. Med Slesvig og A. P. Møller Skolen som udgangspunkt vil de supersproglige elever gennem opholdet i en dansk-tysk familie, byrundture og kirke- og museumsbesøg få et indblik i tysk sprog, kultur, arkitektur, historie og samfundsforhold på allernærmeste hold.

Torsdag den 28. november tager de danske og slesvigske elever således til Flensborg, hvor de blandt andet skal på guidet byrundtur og besøge byens skibsfartmuseum, mens de dagen efter sætter A. P. Møller Skolens rektor Jørgen Kühl stævne til en snak om det danske mindretal i Nordtyskland. Derudover vil eleverne få masser af tid til at hygge sig med hinanden og finde endnu tættere sammen som klasse, eksempelvis når de skal deltage i juleklip på A.P. Møller Skolen fra morgenstunden på afrejsedagen.

Forberedelsen i undervisningen

I historieundervisningen forbereder klassen sig til turen ved at læse tekster om forholdet mellem Tyskland og Danmark og grænselandsproblematikken, mens de i tysk læser om Slesvig og Nordtyskland og sprogligt gør sig parate til livet i en dansk-tysk værtsfamilie. Efter hjemkomsten skal eleverne skrive om deres oplevelser i Slesvig i en tyskaflevering.

Rejselærere på turen er Mette Bonde Lauritsen (historie) og Kenneth Søndberg Hansen (tysk).

Turen til Slesvig er 2.A’s første udlandstur i en gymnasiesammenhæng. Til marts rejser klassen til Alicante i Spanien, mens turen i oktober måned i 3.G går til Ohio og Washington, D.C. i USA.

Tekst og foto: Kenneth Søndberg Hansen