Nyheder

Print

Studieretningsdag i 1.a

Torsdag den 16. november fra 1. til 4. lektion fik de supersproglige elever i 1.a en god mulighed for at cementere deres klassefællesskab og blive klogere på både hinanden, på Spanien og på Tyskland, da klassen under ledelse af spansklærer Line Vilsen og tysklærer Kenneth Søndberg Hansen afholdt deres første studieretningsdag efter overgangen til studieretningsforløbet.

Eleverne spiste morgenmad sammen i fællesområdet, quizzede om Spanien og Tyskland i klasselokalet og spillede spande-vendespil med søde sager som gevinster i Festsalen.

I dagens spansktime var eleverne på restaurant, for når man rejser til Spanien, skal man naturligvis have noget at spise! Eleverne var kreative og åbnede restauranter, hvor gæsterne kunne få næsten alt, hvad hjertet kunne begære af spanske lækkerier. Og eleverne bød deres søde gæster velkomne, beværtede dem og sørgede for at give dem en autentisk, spansk madoplevelse.

I tysklektionen skulle de supersproglige elever forestille sig, at de var vaskeægte tyskere og udfylde et Identitätskarte med både navn, profession, familieforhold, yndlingsret, særlige karakteregenskaber og største hemmelighed. Desuden skulle de ved hjælp af en gloseliste med alle mulige ord om jul formulere fem spørgsmål om de danske juletraditioner. Med identitetskortet i hånden præsenterede de sig så for fire klassekammerater – som de legede var tilfældige mennesker på et dansk julemarked – og stillede dem deres julespørgsmål. På den vis kom eleverne både i julestemning og fik talt en hel masse tysk med hinanden.

Eleverne havde en hyggelig dag, som vi gentager onsdag den 10. januar, når vi afholder studieretningssammenrystningsdag for alle skolens supersproglige elever i 1.a, 2.a, 3.a, 1.d og 3.b.

Tekst: Kenneth Søndberg Hansen og Line Dalsgaard Vilsen