Nyheder

Print

Tilbud om studietur til Gilmour Academy, Ohio, USA eller Tri-County Early College, North Carolina, USA

Herning Gymnasium vil gerne tilbyde nuværende 2.g-elever en frivillig studietur af godt en uges varighed til enten Gilmour Academy, en high school i naturskønne omgivelser i Cleveland, Ohio, i det nordøstlige USA eller til Tri-County Early College, en high school/early college højt oppe i bjergene i den lille by Murphy i North Carolina, en af de nordlige amerikanske sydstater. Turene finder sted i efterårsferien i 2018, altså i 3.g, med afrejse fredag den 12. oktober og hjemkomst lørdag den 20. oktober 2018.

Anderledes udfordringer
Med studieturene til Cleveland i Ohio og Murphy i North Carolina vil Herning Gymnasium støtte en gruppe elevers deltagelse i en studierejse uden for undervisningen for på den måde at imødekomme elever, der har lyst og overskud til flere faglige og sociale udfordringer og oplevelser. Den ene halvdel af eleverne rejser til North Carolina, mens den anden halvdel rejser til Ohio. Der vil være én rejselærer på hver tur.

Amerikansk gæstfrihed
Eleverne skal under hele opholdet bo privat indkvarteret hos amerikanske familier med tilknytning til Gilmour Academy og Tri-County Early College. Amerikanerne er kendte for deres gæstfrihed, imødekommenhed og nysgerrighed over for fremmede, hvorfor studieturen til USA ikke mindst vil styrke elevernes sociale og sproglige kompetencer.

Ohio
Både i North Carolina og i Ohio vil opholdet være centreret om at give eleverne et indtryk af skolelivet i USA. Studieturen til Ohio vil derudover give eleverne en kvalificeret viden om kulturelle, samfundsmæssige og historiske forhold i en del af USA, der på den ene side er kendetegnet ved omfattende bycentre, store industrier og forskelligartede etniske grupper, og som på den anden side udgøres af vidtstrakte landområder, små landbrug og Amish-folket, denne ejendommelige religiøse sekt, der lever helt uden moderne fornødenheder og som kan opleves langt ude på landet i deres hestetrukne vogne. De geografiske, økonomiske, sociale, politiske, religiøse og kulturelle forskelle, der er i området, bidrager i det hele taget til opfattelsen af, at Ohio er et mikrokosmos af hele USA.

North Carolina
Studieturen til North Carolina vil give eleverne en kvalificeret viden om kulturelle, samfundsmæssige og historiske forhold i en af de oprindelige 13 kolonier på den amerikanske østkyst. North Carolina er kendetegnet ved vidtstrakte land- og skovområder, høje bjerge og brusende floder, Cherokee-indianere og et vildt dyreliv. I Murphy langt mod vest i North Carolina vil eleverne blive taget med på en tur tilbage til det naturlige USA, på lang og sikker afstand af det hektiske liv i de store byer Charlotte og hovedstaden Raleigh. Opholdet i North Carolina vil blandt andet byde på møder med native Americans og deres levevis, ligesom eleverne iført våddragter skal wild water rafte ned ad Nantahala River.

Uanset om man kommer til North Carolina eller til Ohio, vil området give eleverne et mere nuanceret indtryk af USA og udfordre deres forståelse af denne del af verden. Samtidig vil de danske elever blive klogere på sig selv. Og så kan man være (næsten) sikker på, at man kommer til at opleve sommerlige temperaturer i oktober.

Alt det praktiske
Det er en forudsætning for deltagelse i studieturen til USA, at eleverne blandt andet er aktive i en studiekreds med 6-7 møder fra august til oktober i 2018. Det forventes, at turen til North Carolina eller Ohio kommer til at koste 8.500 kroner. I beløbet er der indeholdt transport, entreer, kost og logi, men der er ikke inkluderet lommepenge. Et depositum på 2.500 kroner skal være betalt senest den 1. februar 2018, og det fulde beløb skal være indbetalt senest den 1. september 2018.

Hvis man har lyst til at høre nærmere om turen til enten Ohio eller til North Carolina, skal man sende en mail til ks@herning-gym.dk så hurtigt som muligt og senest fredag den 3. november. Mandag den 6. november 2017 er der et USA-møde for interesserede USA-elever klokken 15.20 i lokale 41.00. Her vil et muligt program for turen til Gilmour Academy og til Tri-County Early College blive skitseret. Hvis man stadigvæk er interesseret i at komme med på en af de to USA-ture efter dette første møde, vil eleverne blive bedt om at afgive en bindende tilmelding. Hele udvælgelsesprocessen vil være afsluttet omkring den 1. december.

Tekst: Kenneth Søndberg Hansen
Billeder: Anja Vestergaard Olesen og Lasse Sejdelin Christensen