Nyheder

Print

To podieplaceringer og midtjysk volley-dominans

Et udtaget drenge- og pigehold skulle forsøge at hive titler hjem til gymnasiet, da de onsdag inden vinterferien hoppede i bussen og trillede mod Aarhus, hvor Risskov Gymnasium stod for den årlige volleyballturnering. Drengene endte sidste år øverst på skamlen, så forventningerne var til at tage at føle på.

Pigerne var på papiret endt i en dynamitpulje med forhåndsfavoritterne fra Ikast og Marselisborg. Frygten viste sig i første omgang at være ubegrundet, da ingen af Team Danmark-eleverne fra Marselisborg var at finde på holdet, og som konsekvens blev østjyderne i allersidste øjeblik rykket ned i b-rækken. Posen blev derfor rystet, og Herning skulle nu både møde Silkeborg, Aarhus Katedralskole, Risskov og Ikast, og kun sidstnævnte viste sig at være for stor en mundfuld. Goliat forblev desværre den store, men pigerne gav dem masser af modstand og hev hele 17 point hjem i hvert sæt. En flot andenplads blev derfor slutresultatet for et velspillende pigehold.

Desværre gjorde samme historie sig gældende hos det modsatte køn, hvor drengene relativt nemt strøg til tops i puljen foran Silkeborg og Risskov. Med en sejr i semifinalen stod sidste års finalemodstandere fra Ikast igen som den sidste og afgørende udfordring, hvis 1. pladsen skulle generobres. I år var modstanden dog for stor, og resultatet blev derfor også for drengene en 2. plads. Dog kunne begge hold glæde sig over en hyggelig og hård dag i det østjyske.

Ingen af holdene er således videre til den landsdækkende turnering, men om ikke andet kan man glæde sig over stor midtjysk dominans på volleyfronten. Næste år står der bare Herning og ikke Ikast på pokalerne.

Tekst: Jacob Nørgaard