Nyheder

Print

Washington, D.C., here we come!

Tidligere elev fra Herning Gymnasium Mathilde Gammelager Vesterbæk, supersproglig student fra 3.a i sommeren 2015, gæster fredag den 17. august Herning Gymnasium for at tale om Washington, D.C. Mathildes kendskab til den amerikanske hovedstad er særdeles godt, da hun efter studentereksamen rejste til den amerikanske østkyst for at arbejde som au pair hos en amerikansk familie i et års tid.

Mathilde kommer på besøg hos nuværende 3.a, som i perioden fra den 5. oktober til den 17. oktober deltager i de supersprogliges årlige studietur til USA. Den første uge tilbringes i hjemmene hos elever og forældre med tilknytning til vores partnerskole Orange High School i Ohio. De sidste fem dage af USA-turen får de danske elever Washington, D.C. ind under huden, når de blandt meget andet skal på rundtur i Kongressen og The Pentagon, det amerikanske forsvarsministerium, når de skal på cykeltur by night til byens mange monuments og memorials, og når de slår et smut forbi militærkirkegården Arlington og aflægger et par af de verdensberømte Smithsonian-museer et besøg.

Mathilde vil i sin præsentation af Washington, D.C. naturligvis komme ind på de mange seværdigheder, som storbyen tilbyder sine besøgende, og give eleverne et indtryk af den regelmæssighed, med hvilken byen er opbygget. Men Mathilde vil også vise eleverne nogle af de steder, som turisterne ikke opdager ved første øjekast, ligesom hun vil fortælle om sin tid som pige i huset hos en amerikansk familie.

At 3.a er en supersproglig klasse betyder, at eleverne i deres gymnasietid bliver undervist i de fire fremmedsprog engelsk, tysk, spansk/fransk (eleverne har enten fransk eller spansk) og latin.

Tekst: Kenneth Søndberg Hansen

På billedet ses en række supersproglige elever og deres lærer, der har besteget Albert Einstein-monumentet på deres cykeltur rundt i Washington, D.C. lørdag den 11. oktober 2014. En smilende Mathilde Vesterbæk sidder som nummer tre fra venstre i bagerste række.