Adgang til videregående uddannelser

Print

Det betyder noget, hvilke fag du vælger

Uddannelsesguiden har udformet “Adgangskortet”, som er et onlineredskab, der gør det lettere for dig at få et overblik over, hvilke videregående uddannelser du får adgang til med bestemte gymnasiale ungdomsuddannelser, fag og niveauer.

Bemærk, at dine valgfag i 3.g. kan få betydning for adgang til dine videre uddannelsesmuligheder. Du har selv mulighed for at afprøve “Adgangskortet” her. Tjek også adgangskravene for akademiuddannelser, professionsbacheloruddannelser og bacheloruddannelser ved universiteterne på linkene, og se, hvad elever fra Herning Gymnasium ofte vælger efter endt eksamen:

Der er 3 mulige brugerindgange til adgangskortet:

 1. Valg af fag og gymnasial uddannelse: Angiv gymnasial retning (i dette tilfælde STX) samt yderligere fag og niveauer og se, hvilke videregående uddannelser dit valg giver adgang til.
 2. Valg af interesse: De videregående uddannelser ”bundtes” i interessegrupper (kendt fra Studievælgeren på UG mm.). Vælg en videregående uddannelse og se de specifikke adgangskrav til uddannelsen.
 3. Valg af specifik videregående uddannelse: Benyt søgefunktionen, og find den konkrete videregående uddannelse, du har interesse for, og se hvilke adgangskrav, der er til den.

Studievalg Midt- og Vestjylland

Det er Studievalg, der orienterer dig om videregående uddannelser og karriere. Elena Hedegaar Kjær Jensen er din studie- og karrierevejleder på Herning Gymnasium. Hun afholder arrangementer i 1., 2. og 3. g. og vil introducere dig til det videregående uddannelsessystem og give dig redskaber, så du selv bliver i stand til at finde information om at vælge uddannelse efter gymnasiet.

Individuel vejledning om valg af videregående uddannelse
Elena Hedegaard Kjær Jensen har træffetid på gymnasiet og afholder kollektive arrangementer og workshops flere gange om året, og du er altid velkommen til at booke tid til en samtale. Det kan være, du ikke aner, hvilken uddannelse der er den rigtige for dig. Det kan også være, at du skal have hjælp til et konkret spørgsmål om den uddannelse, du tænker på.

Elena Hedegaard Kjær Jensen
Tlf.: 87 55 16 10
E-mail: ehe@studievalg.dk
Adresse: Birk Centerpark 3
7400 Herning
Web: www.studievalg.dk

Hun vejleder i:

 • Hvordan man bliver afklaret i forhold til et valg af studie
 • Hvad man kan bruge en studentereksamen til
 • Hvordan man ansøger og optages på en videregående uddannelse
 • Adgangskvotienter, specifikke adgangskrav og standby
 • Uddannelsessystemet
 • Kvote 1 og kvote 2
 • Job og karriere
 • Udlandsophold
 • Sabbat
 • SU

Du kan se, hvor og hvornår hun er på Herning Gymnasium på studievalg.dk/book. Her booker du også tid:


Adgangskortet copy