Studievejledning

Print

Vejledning i gymnasiet

På gymnasiet er der 4 studievejledere. Hver klasse har sin egen studievejleder, og du kan finde navnet på din studievejleder nederst på siden.

Træffetid
Du kan træffe en studievejleder hver dag i skoletiden. Alle studievejlederne kan besvare generelle spørgsmål. Hvis du vil drøfte dine personlige forhold med din egen studievejleder, er det bedst at sende en e-mail til vejlederen og aftale en tid. Studievejlederkontorerne ligger på 21-gangen: Lokale 21.13 og 21.21 (lige over for kontoret).

Støtte og vejledning
Studievejledernes opgave er primært at støtte elever, der oplever vanskeligheder i relation til at gennemføre gymnasieuddannelsen. Der gives både kollektiv og individuel vejledning. Studiemetodik er klasseundervisning  i 1g om hvordan man som elev får størst muligt udbytte af undervisningen i gymnasiet, eksamen og SU-regler. Du kan, hvis du har adgang til skolens intranet, se de præsentationer, der bliver brugt i studiemetodikkurset her:

Samarbejde
Studievejlederne samarbejder med dine øvrige lærere og skolens ledelse, bl.a. om din skolegang og dit fravær. Det er vigtigt, at du altid kontakter din studievejleder, hvis der opstår situationer, som påvirker din skolegang. Det kan være private problemer, sygdom, vanskeligheder med skolearbejdet osv. Husk, at studievejlederens opgave er at hjælpe dig igennem uddannelsen på den bedste måde og at rådgive dig, når der er behov for det.

Studievejledere

 

Bodil Schrøder

Bodil Schrøder (BSC)
Tlf.: 23 39 33 12
E-mail: bsc@herning-gym.dk
Klasser: 1b, 1d, 1p, 1q, 1x, 2c, 2d, 2m, 2t, 2x, 3c, 3d, 3t, 3y, 3x 

Line Dalsgaard Vilsen

Line Dalsgaard Vilsen (VI)
Tlf.: 23 45 02 92
E-mail: vi@herning-gym.dk
Klasser: 1a, 1v, 2a, 2b, 2q, 3a, 3b, 3s

Tomas Bjerregaard Christensen

Tomas Christensen (TC)
Tlf.: 23 45 02 74
E-mail: tc@herning-gym.dk
Klasser: 1r, 1s, 1u, 2p, 2v, 2u, 3m, 3p, 3u

Tina HvolbølTina Hvolbøl (THV)
Tlf.: 40 23 96 17
E-mail: thv@herning-gym.dk
Klasser:1t, 1y, 1z, 2s, 2y, 2z, 3q, 3r, 3z

Studievalg Midt- og Vestjylland

På din ungdomsuddannelse kan du også møde en studie- og karrierevejleder fra Studievalg Midt- og Vestjylland. Skolens egne vejledere kan hjælpe dig med alt om gennemførelse af gymnasiet. Studievalgsvejlederen ved til gengæld en hel masse om videregående uddannelse og karriere.

Elena Hedegaard Jensen har træffetid på gymnasiet og afholder kollektive arrangementer og workshops flere gange om året, og du er altid velkommen til at booke tid til en samtale. Det kan være, du ikke aner, hvilken uddannelse der er den rigtige for dig. Det kan også være, at du skal have hjælp til et konkret spørgsmål om den uddannelse, du tænker på.

elena-hedegaard-kjaer48Elena Hedegaard Jensen
Tlf.: 87 55 16 10
E-mail: ehe@studievalg.dk
Adresse: Birk Centerpark 3
7400 Herning
Web: www.studievalg.dk

Hun vejleder i:

  • Hvordan man bliver afklaret i forhold til et valg af studie
  • Hvad man kan bruge en studentereksamen til
  • Hvordan man ansøger og optages på en videregående uddannelse
  • Adgangskvotienter, specifikke adgangskrav og standby
  • Uddannelsessystemet
  • Kvote 1 og kvote 2
  • Job og karriere
  • Udlandsophold
  • Sabbat
  • SU

Du kan se, hvor og hvornår hun er på Herning Gymnasium på studievalg.dk/book. Her booker du også tid: